1 Αυγούστου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Καβάλα: Μαραθώνιος ιχνηλάτησης των επαφών των 24 κρουσμάτων – Τεστ και στους 140 εργαζόμενους στο εργοστάσιο κρέατος


Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η Καβάλα ύστερα από την επιβεβαίωση εστίας κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το «επίκεντρο» της πανδημίας στην Καβάλα είναι ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στο οποίο διαπιστώθηκαν 24 κρούσματα κορωνοϊού, με συνέπεια ο χώρος να σφραγιστεί με εντολή του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, στην περιοχή από το πρωί έχουν μεταβεί τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ, τα οποία εγκαταστάθηκαν σε χώρο του Διοικητηρίου της αντιπεριφέρειας Καβάλας, πραγματοποιώντας διαγνωστικά τεστ και ξεκινώντας ιχνηλάτηση των επαφών των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μέχρι αύριο θα πραγματοποιηθούν 140 διαγνωστικά τεστ στο σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται στην επιχείρηση. Μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων οι 24 εργαζόμενοι παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Όταν αρχικά βρέθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων, η διεύθυνση της επιχείρησης ανέλαβε η ίδια το κόστος όλων των τεστ που έγιναν στους εργαζόμενους σε ιδιωτικό εργαστήριο της Καβάλας.

Συναγερμός στην Καβάλα -Ανήσυχος ο Ιατρικός Σύλλογος

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας -που νωρίτερα είχε σημάνει μια ηχηρή προειδοποίηση- Αναστασία Αντωνίου – Πούγγουρα, εξέφρασε την ικανοποίησή της από το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να κάνει όλα τα απαραίτητα τεστ στους εργαζόμενους και τα συγγενικά τους πρόσωπα.

«Είναι σημαντικό το γεγονός», τονίζει η κυρία Αντωνίου, «ότι από πολύ νωρίς ξεκίνησαν τα τεστ και η ιχνηλάτηση σε μία προσπάθεια να μην υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη διασπορά του ιού. Πιστεύουμε ότι τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα παραμείνουν στην Καβάλα και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να γίνουν διαγνωστικά τεστ σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, δεδομένου του μεγάλου αριθμού επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που υπάρχουν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Για μία ακόμη φορά απευθύνουμε έκκληση προς όλους να τηρούν με αυστηρότητα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να περιορίσουμε την μετάδοση του ιού. Πρέπει να τονίσω προς όλες τις κατευθύνσεις και σε όλους τους τόνους ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι κρίσιμα και πρέπει όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Αγωνία και για τη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, οι Αρχές και οι αρμόδιοι φορείς διατηρούν εστιασμένη την προσοχή τους και στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από τον γάμο από τον οποίο προέκυψαν αρκετά δείγματα θετικά στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΠΟΕΔΗΝ, ενδεικτικό του «συναγερμού» είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες έχουν προσέλθει για τεστ κορωνοϊού 100 άτομα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Εξ αυτών, κατά την ίδια πηγή, τα 50 προέρχονται από τον γνωστό γάμο της Θεσσαλονίκης, με 21 εξ αυτών να έχουν βγει συνολικά θετικά.

φωτιστικά inde.gr