21 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Καβάλα: Απεγκλωβίστηκαν δύο παιδιά από το πλημμυρισμένο σπίτι τους


Αρκετά ήταν τα προβλήματα τα οποία προκάλεσε στο νομό Καβάλας η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή αργά το βράδυ της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου 2019, κυρίως στην περιοχή του Πολυστύλου και του Δάτου.

Το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής οδού Καβάλας-Δράμας, από τη διασταύρωση του αεροδρομίου στον Αμυγδαλεώνα ως τη διασταύρωση για Φιλίππους από τη βόρεια πλευρά πλημμύρισε, καθώς εκτός από τον μεγάλο όγκο νερού που έπεφτε, ξεχείλισε και το αποστραγγιστικό κανάλι «Άη Γιάννης» στην περιοχή του Δάτου, ενώ κεντρικοί δρόμοι στο Πολύστυλο μετατράπηκαν σε λίμνη.

Μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής σε σπίτι στο οποίο υπήρξε εισχώρηση υδάτων για τον απεγκλωβισμό δύο ανήλικων παιδιών τα οποία είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε συγγενικό σπίτι, μεταδίδει το kavalapost.gr.

Ο αντιδήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Παπαδόπουλος βρέθηκε στην πληγείσα περιοχή από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, καταγράφοντας τις ζημιές σε επιχειρήσεις και τα προβλήματα στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Διακοπές ρεύματος και πλημμυρισμένοι δρόμοι

Από την κακοκαιρία σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης σύμφωνα με το kavalapost.gr στις Ελευθερές και στο Ελαιοχώρι, με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να προσπαθούν να εντοπίσουν το πρόβλημα, με τη διακοπή να επηρεάζει και το σήμα κινητής τηλεφωνίας, ενώ στην Ελευθερούπολη έπεσε μεγάλος όγκος νερού, χωρίς να έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα σοβαρά προβλήματα.

Τελικά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μετά από μερικές ώρες, με το πρόβλημα να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα σε κολόνα της ΔΕΗ, η οποία, μάλιστα, πήρε φωτιά. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κολόνα παρουσίαζε πρόβλημα εδώ και μέρες και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις τις οποίες έλαβαν από τους ανθρώπους της ΔΕΔΔΗΕ θα αντικατασταθεί το συντομότερο δυνατόν.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο Κοκκινόχωμα, όπου πλημμύρισαν δρόμοι και επιχειρήσεις, ενώ συνεργεία του δήμου Παγγαίου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Χρήστο Μποσμπότη και η Πυροσβεστική επιχείρησαν τα μεσάνυχτα για να ανοίξουν δίοδο ώστε να υποχωρήσει ο συσσωρευμένος όγκος του νερού.

Πολλά χιλιοστά βροχής έπεσαν και στον δήμο Καβάλας και συγκεκριμένα στα Αμισιανά και στο Πολύστυλο, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αλλά και στα ορεινά του δήμου, χωρίς να έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα σοβαρά προβλήματα, πλην της πολύωρης διακοπής ρεύματος στο Βουνοχώρι, ενώ τα φαινόμενα χαρακτηρίζονται από τοπικότητα.

Ο κρατικός μηχανισμός και οι αρμόδιες υπηρεσίες σε δήμους και Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι σε ετοιμότητα, καθώς οι βροχές -τοπικά έντονες- και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.