26 Ιουνίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Κατασκηνώσεις ΟΠΕΚΑ: Παράταση στις αιτήσεις, τι να κάνουν όσοι δεν τους εμφανίζονται τα παιδιά


Παρατείνεται ως τις 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 23.59 η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Να σημειωθεί ότι η υποβολή αυτών των αιτήσεων έληγε σήμερα όμως λόγω τεχνικών δυσκολιών οδήγησαν τον ΟΠΕΚΑ στην απόφαση να παρατείνει την ημερομηνία υποβολής, προκειμένου να δοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά δικαιούχων η δυνατότητα συμμετοχής τους στα κατασκηνωτικά προγράμματα.

Αν και προβλεπόταν αρχικά μόνο ηλεκτρονική αίτηση λόγω των τεχνικών δυσκολιών στις περιπτώσεις δικαιούχων γονέων για τους οποίους κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης της αίτησης δεν εμφανίζεται κάποιο από τα τέκνα τους ή όλα τα τέκνα θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τα εξής στοιχεία:

ΑΜΚΑ ΓΟΝΕΑ

ΑΜΚΑ ΤΕΚΝΟΥ

ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΕΚΝΟΥ
ΟΝΟΜΑ ΤΕΚΝΟΥ
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΤΕΚΝΟΥ

ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ ΤΕΚΝΟΥ

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΕΚΝΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Στη συνέχεια ο δικαιούχος θα ειδοποιηθεί με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να μπορεί ο ίδιος πια να προβεί στην καταχώρηση της αίτησής του.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι ο γονέας που έχει έμμεσα ασφαλισμένα τα τέκνα στη μερίδα του, να δικαιούται τις παροχές.

Το πρόγραμμα παιδικών Κατασκηνώσεων έχει διάρκεια 16 ημερών για 1.500 παιδιά δικαιούχων της Αγροτικής Εστίας.

Το πρόγραμμα ισχύει από τις 6 Ιουλίου 2020 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2020.ΚΑΤ’ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Για τη συμμετοχή στο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, η υποβολή της αίτησης πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/

Ο δικαιούχος του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ γονέας κ.ο.κ. καταχωρεί στην ηλεκτρονική αίτηση τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του.

Το σύστημα θα ανατρέχει στο αρχείο και εφόσον οι γονέας κ.ο.κ. έχει ασφαλιστική ενημερότητα και ικανότητα θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα στοιχεία του και όλων των προστατευόμενων τέκνων του ηλικίας 6-16 ετών, γεννηθέντα δηλ. από 1/1/2004 έως 31/12/2014.

Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 16ου έτους ηλικίας, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2020, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.

Ο δικαιούχος γονέας κ.ο.κ., εφόσον ταυτοποιήσει τα προσυμπληρωμένα στοιχεία στην αίτηση:

• επιλέγει αν πρόκειται για τέκνο τυπικής ανάπτυξης ή για τέκνο με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω.

• συμπληρώνει το τηλέφωνο και τον Ταχυδρομικό Κώδικα της περιοχής του

• υποβάλλει οριστικά την αίτηση συμμετοχής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

α). Παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, τα οποία είναι τέκνα συνταξιούχων ή ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ(ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2019) της υποβολής αίτησης συμμετοχής.

β). Παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, εφόσον λαμβάνουν σύνταξη ορφανείας ή επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας από τον ΕΦΚΑ(ΟΓΑ).

Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 16ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2020, ανεξαρτήτως του μήνα γεννήσεως. Τα ανωτέρω πρόσωπα έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα, τα δε τέκνα έχουν δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

 

φωτιστικά inde.gr