16 Οκτωβρίου, 2019

Press Room

Καταδίωξη στον ποταμό Έβρο για βάρκα με έναν τόνο όστρακα


Στο σκάφος τους βρέθηκαν 955 κιλά όστρακα χωρίς έγγραφα

Στην καταδίωξη μιας βάρκας τύπου μπλάβας που εντόπισαν να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις εκβολές του ποταμού Έβρου και δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις τους να σταματήσει για να την ελέγξουν κατέφυγαν οι λιμενικοί ενός περιπολικού σκάφους τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η ύποπτη βάρκα προσάραξε σε αμμώδη αβαθή και οι επιβάτες της, ένας 49χρονος και ένας 39χρονος, προσπάθησαν να κρυφτούν σε μια παρακείμενη νησίδα. Όμως, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και συνελήφθησαν, ενώ στο σκάφος τους βρέθηκαν 955 κιλά όστρακα χωρίς έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και κατασχέθηκαν.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 45 σάκοι με αχιβάδες που προόριζαν για πώληση, αν και ήταν ακατάλληλες για κατανάλωση καθώς τα 360 κιλά είχαν μικρότερες διαστάσεις από το επιτρεπόμενο, ενώ και οι ζώνες αλίευσης οστράκων του συγκεκριμένου είδους είναι κλειστές αυτή την περίοδο. Τα όστρακα θα καταστραφούν, ενώ το σκάφος κατασχέθηκε και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.