25 Σεπτεμβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Καρδίτσα: Ο δρόμος που έγινε 10 κομμάτια και… εξαφανίστηκε -Συγκλονιστικές εικόνες


Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός» από τα χωριά της Καρδίτσας. Οι εικόνες προκαλούν αίσθηση. Οι πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία είναι ακόμα νωπές. Απόδειξη ο δρόμος για το ιστορικό Μοναστήρι της Αργιθέας όπου καμία πρόσβαση δεν υπάρχει πια από Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, η πρόσβαση στη Μονή Παναγίας Σπηλιάς είναι πλέον αδύνατη. Ο δρόμος έχει κοπεί σε περισσότερα από 10 σημεία και για να ξεπεράσεις τα εμπόδια σε κάποια από αυτά πρέπει να είσαι ειδικός στην οδήγηση με 4Χ4.

Μέχρι του σημείου δηλαδή που ο δρόμος… χάνεται εντελώς καθώς τον έχει καταπιεί, κυριολεκτικά, το ποτάμι. Μέχρι χθες υπήρχε μια δυνατότητα πρόσβασης μέσω δασικού δρόμου από την κορυφογραμμή του Τυμπάνου (3 ώρες και πλέον με 4Χ4 από τα Τρίκαλα), ωστόσο λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν την Τετάρτη διεκόπη η κίνηση και από εκεί. Πρόσβαση πια υπάρχει μόνο μέσω Άρτας και για πολύ τολμηρούς.

Ο Ηγούμενος της Μονής Παναγίας Σπηλιάς Νεκτάριος Μητρόπουλος αναφέρει στο trikalavoice.gr ότι «αποφεύχθηκαν οι καταστροφές στο Μοναστήρι και στον δρόμο που οδηγεί σε αυτό, αλλά το κεντρικό οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο. Μιλάμε για ολική καταστροφή και πολύ φοβάμαι πως θα πάρει χρόνια να αποκατασταθούν οι ζημιές».

Φωτογραφία: trikalavoice.gr

φωτιστικά inde.gr