,

15 Μαΐου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Καλλιέργειες: Τέλος οι εισφορές για εισόδημα έως 10.000 ευρώ -Ποιους αφορά


Νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία λύνεται το πρόβλημα χιλιάδων μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών οι οποίοι μέχρι σήμερα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές ακόμα και για ελάχιστο εισόδημα προανήγγειλε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον κύριο Βρούτση μέσα στο Μάιο, πιθανότατα την επόμενη η την μεθεπόμενη εβδομάδα, θα έρθει ρύθμιση με την οποία «αλλάζει το όριο και μέχρι 10.000 ευρώ κανένας δεν θα πληρώνει εισφορές έστω κι αν είναι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα συνταξιούχος αγρότης. Θα μπορεί έτσι να πηγαίνει στο χωράφι του να αποκομίζει από εκεί τα οφέλη της καλλιέργειας του, να εργάζεται απρόσκοπτα χωρίς να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές παρά μόνο αν ξεπεράσει το όριο των 10.000 ευρώ. Θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα μέσα στο Μάιο».

Ο υπουργός Εργασίας απαντώντας στην ερώτηση της αντιπροέδρου της Βουλής Σοφίας Σακοράφα η οποία και έθεσε το θέμα παραδέχτηκε ότι υπήρχε παράλειψη του νόμου που έρθετε ασφαλιστικές εισφορές από μηδενικό εισόδημα.

«Υπήρχε παράλειψη του νόμου που έθετε ασφαλιστικές εισφορές από μηδενικό εισόδημα. Λόγω και της ιδιαιτερότητας της γεωργικής παραγωγής δεν μπορεί κάποιος με ένα μικρό εισόδημα 2.000-3.000 ευρώ να πληρώνει 1.400 ευρώ εισφορές».

φωτιστικά inde.gr