10 Νοεμβρίου, 2020

Press Room

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Αδιανόητες εικόνες στη Χερσόνησο – Χείμαρροι οι δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα


Οκτώ άνθρωποι, πέντε ενήλικες και τρεις ανήλικοι, έχουν απεγκλωβιστεί από κλιμάκια της Πυροσβεστικής τα οποία επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις ακραίες καταστάσεις που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία η οποία επικρατεί στο βορειοανατολικό τμήμα του Ηρακλείου, από το πρωί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σε οκτώ περιπτώσεις ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε οχήματα ή ακόμη και στα σπίτια τους που πλημμύρισαν από τα νερά της βροχής. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήντα πυροσβέστες με είκοσι οχήματα της ΠΥ βρίσκονται επί ποδός, ενώ όσο περνάει η ώρα και η βροχή ανά διαστήματα γίνεται πιο έντονη, ακόμη οι επιχειρήσεις των κλιμακίων της Πυροσβεστικής γίνονται με μεγάλη δυσκολία.

Εκκληση για αποφυγή των μετακινήσεων λόγω της κακοκαιρίας

Έκκληση να παραμείνουν σε ψηλά σημεία και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, ενώ και ο δήμος Χερσονήσου βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου με μηχανήματα και του δήμου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Όπως φαίνεται από τις παρακάτω εικόνες τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει τα πάντα στο πέρασμα τους και οι περιουσίες των κατοίκων έχουν παραδοθεί στο έλεος της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε το βράδυ που πέρασε, κυρίως τα βόρεια παράλια του νομού Ηρακλείου.
Κακοκαιρία στην ΚρήτηΠεριουσίες παραδόθηκαν στα ορμητικά νερά που προκάλεσε η κακοκαιρία / Φωτογραφία: zarpanews.gr
Κατολισθήσεις έχουν καταγραφεί σε ένα μεγάλο εύρος των οδικών δικτύων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ενώ από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης υπήρξε η ενημέρωση ότι έχει αποκλειστεί η Παλαιά Εθνική Οδός από τον κόμβο Σταλίδας – Μοχού έως τον κόμβο Σισσίου.

Κακοκαιρία στην Κρήτη

Προβλήματα σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας / Φωτογραφία: zarpanews.gr

Κακοκαιρία στην Κρήτη

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας ο Δήμος Χερσονήσου / Φωτογραφία: zarpanews.gr

Επίσης, έχει κλείσει το τμήμα του ΒΟΑΚ στην περιοχή Σεληναρίου, γιατί έχουν πέσει βράχοι στο οδόστρωμα. Τέλος, έχει κλείσει η 2η έξοδος Χερσονήσου του ΒΟΑΚ (πριν τη Σήραγγα Σταλίδας με κατεύθυνση ανατολικά) γιατί έχει καταστραφεί το οδόστρωμα.