28 Ιανουαρίου, 2022

Press Room

Κακοκαιρία: Πυκνές χιονοπτώσεις και καταιγίδες – Πού θα το στρώσει το Σάββατο


Η κακοκαιρία που θα διαρκέσει 30 ώρες, θα τα έχει όλα: Χιόνια, καταιγίδες, χαλάζι, θυελλώδεις ανέμους.

Νέο κύμα κακοκαιρίας που θα εκδηλωθεί με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και καταιγίδες στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αναμένεται από το βράδυ της Παρασκευής. Οπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, το κύμα κακοκαιρίας θα έχει ολοκληρώσει το πέρασμά του την Κυριακή, έχοντας διάρκεια 30 ωρών.

 

Σε ό,τι αφορά την Αττική που δοκιμάστηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα από την κακοκαιρία «Ελπίδα», τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία αναφέρουν ότι δεν θα χιονίσει στον αστικό και περιαστικό ιστό παρά μόνο ψηλά στα βουνά, την Πάρνηθα, τον Υμηττό, την Πεντέλη.

 

Όμως το κρύο θα είναι αισθητό, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 8 με 9 βαθμούς Κελσίου και θα υπάρξουν ισχυροί βοριάδες που μπορεί να αγγίξουν ακόμη και τα 10 μποφόρ.

 

Ωστόσο, οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις αναμένεται να λιώσουν τους τεράστιους όγκους χιονιού που έχουν συσσωρευτεί και να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Και χαλάζι

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας ο Γιάννης Καλλιάνος στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, είπε ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας θα συνοδεύεται από βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα αυτά θα είναι ισχυρά, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν και χαλαζοπτώσεις.

 

Στην κεντρική Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στην Ηπειρο στη Στερεά Ελλάδα, θα υπάρξουν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, και μάλιστα πυκνές. Τα χιόνια θα πέσουν σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο από τα 500, 600 μέτρα.

 

Ο Γ. Καλλιάνος επέστησε την προσοχή ότι οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές και θα πρέπει οποιοσδήποτε κινηθεί στο ημιορεινό και ορεινό οδικό δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας, να είναι εφοδιασμένος με αλυσίδες.

Πηγή: in