3 Δεκεμβρίου, 2019

Press Room

Καιρός: Ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει τη χώρα -Πέφτει η θερμοκρασία, πού θα χιονίσει


Μετά το «καλοκαίρι» του Νοεμβρίου, ο καιρός από τις πρώτες κιόλας ημέρες του Δεκέμβρη «έδειξε» τα δόντια του με το θερμόμετρο να κάνει… βουτιά σε ολόκληρη τη χώρα.

Οπως όλα δείχνουν το χειμωνιάτικο σκηνικό ήρθε για να μείνει. Συγκεκριμένα, ένα ψυχρό μέτωπο που σήμερα το πρωί βρίσκεται στη Βαλκανική Χερσόνησο και κινείται νότια αναμένεται να διασχίσει την Ελλάδα, από το βράδυ της Τρίτης έως τις πρώτες ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Βίντεο: Πτώση θερμοκρασίας, παγετός, βροχές και χιόνια

Το ψυχρό μέτωπο ακολουθείται από ψυχρές αέριες μάζες και θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τον παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του ψυχρού μετώπου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ελλάδας. Δείτε στο παρακάτω βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών καθώς και την εκτίμηση του ολικού υετού.

Πού αναμένονται χιονοπτώσεις

Συνοπτικά, την Τρίτη αναμένονται βροχές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ προς το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και τη Θράκης, καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης. Στη συνέχεια και έως το πρωί της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας, ενώ βροχές θα πέσουν στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες. Σημειώνεται ότι για τις χιονοπτώσεις έχει προειδοποιήσει και ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος με πρόβλεψή του.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης, τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν κι εκεί. Παράλληλα, θα σημειωθεί ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι την Τρίτη και την Τετάρτη θα φτάνουν κατά τόπους τα οκτώ μποφόρ.