6 Οκτωβρίου, 2019

Press Room

Καιρός: Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί – Καταιγίδες και χιόνια τη Δευτέρα


Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί και για πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

Για δύσκολη Δευτέρα προϊδεάζει ο βουλευτής και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, που προειδοποιεί για έντονη κακοκαιρία.

Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Καλλιάνος προβλέπονται βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, ακόμη και στην Αττική, ενώ στα βόρεια ορεινά θα εμφανιστούν και τα πρώτα χιόνια!

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο που δημοσιεύει ο Γιάννης Καλλιάνος, τη Δευτέρα αναμένονται αρκετά μεγάλα ύψη βροχής, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, στην οποία θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για την πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (στα ηπειρωτικά), ενώ και στο ΒΑ, κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι βροχές και οι καταιγίδες πιθανότατα σε τοπικό επίπεδο θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

«Αξίζει να σημειωθεί πως και οι πρώτες χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στα πολύ ορεινά τμήματα της χώρας. Για παράδειγμα αναμένεται να χιονίσει στα μεγάλα υψόμετρα του Ολύμπου, ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα θα χιονίσει στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα στη Μακεδονία θα χιονίσει από το υψόμετρο των 1800-1900 μέτρων ενδεικτικά και υψηλότερα σε αρκετές περιοχές», σημειώνει ακόμη ο κ. Καλλιάνος.

Προσθέτει ακόμη πως οι άνεμοι κατά βάση δεν θα προβληματίσουν εκτός από το βόρειο Αιγαίο που εκεί μόνο θα πνέουν βοριάδες εντάσεως έως 8 μποφόρ από το βράδυ, ενώ την Τρίτη θα παραμείνουν «υπολείμματα της κακοκαιρίας» με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια, όμως τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο δυνατά.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Γιάννης Καλλιάνος: