4 Ιουλίου, 2020

Press Room

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες σε κεντρική Μακεδονία – Χαλκιδική


Αναμένεται απότομη επιδείνωση του καιρού το απόγευμα του Σαββάτου

Ο καιρός θα επιδεινωθεί απότομα το απόγευμα του Σαββάτου, όπως προειδοποίησε με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης η ΕΜΥ το βράδυ της Παρασκευής, 3 Ιουλίου. Μάλιστα, ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μία ημέρα αργότερα και συγκεκριμένα το Σάββατο, 4 Ιουλίου, με ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία και τη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει: «Μεγάλη προσοχή από το απόγευμα σήμερα στην κεντρική Μακεδονία – Χαλκιδική όπου αναμένονται πολύ ισχυρές καταιγίδες που πολύ πιθανό να δημιουργήσουν καταστροφές. Θυμίζω πέρυσι αντίστοιχη περίοδο από ένα παρόμοιο κύμα κακοκαιρίας είχαμε ανθρώπινες απώλειες».

Όλα αυτά ενώ το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2020 επικράτησαν ασυνήθιστα ασθενείς άνεμοι στο Βορειοδυτικό Αιγαίο Πέλαγος και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν και συνεχίζονται, η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας αυξήθηκε σημαντικά ξεπερνώντας τοπικά τους 27°C νότια του Θερμαϊκού κόλπου.

Πού και πότε περιμένουμε… χειμώνα στην «καρδιά» του καλοκαιριού

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία από το βράδυ του Σαββάτου, 4 Ιουλίου 2020, από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Από το βράδυ του Σαββάτου (04-07-2020) και κυρίως από νωρίς το πρωί της Κυριακής (05-07-2020) η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική), από το μεσημέρι της Κυριακής η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Στερεά, η Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ήπειρος και πιθανώς η βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν.

2. Τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

α. Το πρωί και ξανά από το βράδυ η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς οι Σποράδες.

β. Η Πελοπόννησος, η Ήπειρος και η Στερεά το μεσημέρι και το απόγευμα.

3. Την Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

Η Κεντρική Μακεδονία, το μεσημέρι και το απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Πελοπόννησος.

ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ