12 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Καιρός: Η «Βικτώρια» σαρώνει την Κέρκυρα, δυνατός άνεμος παρέσυρε αυτοκίνητο


Ο καιρός χάλασε απότομα το μεσημέρι της Τρίτης 12 Νοεμβρίου με τη «Βικτώρια» να σαρώνει την Κέρκυρα. Η κακοκαιρία χτύπησε το ελληνικό νησί με δυνατούς ανέμους αλλά και έντονες καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα και όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του τοπικού kerkyrasimera.gr, κύματα καλύπτουν την παραλιακή οδό της Γαρίτσας, δεμένα τα πλοία ανοιχτού τύπου στα λιμάνια Κέρκυρας, Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας, πτώσεις μεγάλων κλαδιών και πλημμυρισμένους δρόμους έχει επιφέρει η έντονη κακοκαιρία «Βικτώρια».

Σύμφωνα με το τοπικό corfutvnews.gr, ο άγριος καιρός ξεριζώνει δέντρα, κόβει καλώδια της ΔΕΗ, λυγίζει στύλους του μνημείου στην κεντρική πλατεία αλλά και ζημιές στο γήπεδο.

Μάλιστα, σύμφωνα με βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα αυτοκίνητο παρασύρεται από τον δυνατό αέρα!

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «μέχρι αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε 22 κοπές δέντρων, ενώ έξι συνεργεία της υπηρεσίας βρίσκονται για έλεγχο στο οδικό δίκτυο».

Στο νησί βρέχει καταρρακτωδώς, ενώ oi θυελλώδεις άνεμοι αγγίζουν τα 9 μποφόρ. Ο κ. Ρίζος συνιστά στους πεζούς να είναι προσεκτικοί και στους οδηγούς να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την ύφεση του φαινομένου.