7 Δεκεμβρίου, 2020

Press Room

Καιρός: Επελαύνει το κύμα κακοκαιρίας -Νέα μεταβολή εν όψει, πού αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι [χάρτες]


«Φορτωμένος» με βροχές θα είναι σήμερα ο καιρός, με φαινόμενα να εκδηλώνονται σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, στα δυτικά και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Νέα ενημέρωση για την εξέλιξη του καιρού εξέδωσε το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σύμφωνα με το meteo.gr, κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά (πλην Αν. Μακεδονίας και Θράκης) και στη Δυτική Κρήτη. Στον παρακάτω χάρτη φαίνονται το ψυχρό μέτωπο, όπως το είδε ο μετεωρολογικός δορυφόρος METEOSAT, το πρωί της Δευτέρας 7/12, οι κεραυνοί που κατέγραψε την ίδια στιγμή το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθώς και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr:

Ο καιρός της Δευτέρας

Καιρός: Πού θα εκδηλωθούν βροχές, χαλάζι και… χιονοπτώσεις

Σύμφωνα με το meteo.gr, φαινόμενα, κατά τόπους ισχυρά, αναμένονται κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας 7/12 στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει έως το μεσημέρι κυρίως στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν αρχικά στα ηπειρωτικά (πλην Μακεδονίας και Θράκης) και έως το βράδυ σε όλη τη χώρα. Στην Εικόνα 2 παρουσιάζεται η ολική βροχόπτωση που αναμένεται κατά τα τρίωρα 14:00 – 17:00 και 17:00-20:00, καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.
Ο καιρός της ΔευτέραςΠηγή: METEO.GR

Νέο κύμα κακοκαιρίας εν όψει

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός θα παραμείνει άστατος καθ’ όλη την εβδομάδα. Οπως εξήγησε, για σήμερα, Δευτέρα, στην Αττική αναμένονται φαινόμενα από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ, ενώ και στη Θεσσαλονίκη θα καταγραφεί ένα πέρασμα καταιγίδων προς το απόγευμα.

Βροχές και καταιγίδες κυρίως προς το βράδυ αναμένονται επίσης σε Αν. Μακεδονία και Θράκη καθώς και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Επιπλέον, προσέθεσε ο κ. Μαρουσάκη, από την Πέμπτη αναμένεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας. «Νέα βαρομετρικά χαμηλά που θα μετατοπιστούν από την κεντρική Ευρώπη προς τα νότια – νοτιοανατολικά θα φέρουν άστατο καιρό καθ’ όλη την εβδομάδα με έμφαση τη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Προς την Πέμπτη και Παρασκευή, ωστόσο, τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα επηρεαστεί το σύνολο της χώρας. Από την Πέμπτη και μετά φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και πτώση της θερμοκρασίας λόγω ψυχρών αέριων μαζών» σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.