,

15 Μαΐου, 2023

Press Room

Κ. Καραμανλής: “Στις κοινότητες Λιβαδιά, Κερκίνη, Μοναστηράκι, Ροδόπολη, Άνω και Κάτω Πορόια του Δήμου Σιντικής”


Επίσκεψη στον Δήμο Σιντικής, στις κοινότητες Λιβαδιά, Κερκίνη, Μοναστηράκι, Ροδόπολη, Άνω και Κάτω Πορόια πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών, τέως Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

 

Ο κ. Καραμανλής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για μία ακόμη φορά με τους κατοίκους των ακριτικών χωριών.

Αμέσως μετά την επίσκεψη δήλωσε:

“Βρέθηκα για μια ακόμη φορά χθες στο Δήμο Σιντικής, στις κοινότητες Λιβαδιά, Κερκίνη, Μοναστηράκι, Ροδόπολη, Άνω και Κάτω Πορόια και είχα την ευκαιρία να κάνω πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους συμπολίτες μου εκεί.
Πρώτα απ’ όλα τα Άνω Πορόια μαζί με την Κερκίνη μπορούν πραγματικά να ηγηθούν στην ήπια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Τα προηγούμενα χρόνια μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία βασικών υποδομών, που ήταν αναγκαίες και τώρα έχει έρθει πλέον η ώρα να γίνει με οργάνωση και σχέδιο το επόμενο βήμα, που θα φέρει περισσότερους επισκέπτες στον τόπο μας.
Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα, είναι αυτό της άρδευσης, καθώς οι κοινότητες εδώ δεν έχουν ΤΟΕΒ αλλά δημοτικό αρδευτικό δίκτυο.
Πρόκειται για ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει διεξοδικά, έχουμε προχωρήσει στον γενικό σχεδιασμό και έχει ήδη γίνει το πρώτο βήμα, με τη μελέτη του 2ου αρδευτικού, με το οποίο υπάρχει άμεση σύνδεση.
Είναι ένα έργο που μπαίνει πλέον σε προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία, σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικους φορείς ώστε να λυθεί οριστικά αυτό το πρόβλημα, όπως ακριβώς έγινε και με το ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου.
Μαζί συνεχίζουμε.”