15 Οκτωβρίου, 2021

Press Room

Κ. Δινάκης: ΕΛ.ΑΣ και Δημοτική Αστυνομία μπορούν να ελέγχουν για πιστοποιητικό εμβολιασμού όποιον περπατάει στο δρόμο.


Το ακούσαμε και αυτό και μάλιστα δια στόματος του υπευθύνου αντιδημάρχου Δημοτικής αστυνομίας Κώστα Δινάκη ο οποίος ενημέρωσε τους Σερραίους πως η ελληνική Αστυνομία αλλά και η Δημοτική αστυνομία έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν εάν οι Σερραίοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί ή όχι ακόμη και εάν περπατάνε στο δρόμο. Πρόκειται για μια δήλωση η οποία επειδή αρχικώς μας προξένησε εντύπωση διατυπώθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο τρείς φόρες προκειμένου να αντιληφθούμε εάν ο ίδιος έκανε λάθος ή εάν όντως ήξερε την νομοθεσία των ελέγχων που αφορούν στα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή όχι.

Η διάψευση στα λεγόμενα του αντιδημάρχου ήρθε δια στόματος της ελληνικής αστυνομίας και πιο συγκεκριμένα του προέδρου της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Σερρών κ. Αναστάσιου Αραμπατζή, ο οποίος και διευκρίνισε πως η αστυνομία ελέγχει για πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid τεστ μόνο σε εσωτερικούς κλειστούς χώρους.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αραμπατζής διευκρίνισε πως σε εξωτερικούς χώρους η ελληνική αστυνομία δεν κάνει έλεγχο σε πολίτες στο δρόμο για το εάν έχουν εμβολιαστεί η όχι.

https://youtu.be/hBSEPfrlxso