19 Αυγούστου, 2021

Press Room

Ιωάννης Γιάντσιος : Τώρα καταλάβαμε ποιοί αποφασίζουν για το Λατομείο Γρανίτη στο Λαϊλιά.


 

Σχεδόν δύο (2) εβδομάδες έπρεπε να περάσουν για να διαπιστώσουν όσοι αντιδρούν στην δημιουργία λατομείου γρανίτη στον Λαϊλιά Σερρών πως για την απόφαση αυτή καμία ευθύνη δεν φέρει η τοπική αυτοδιοίκησης. Τόσο ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος ήταν ξεκάθαροι προς τους πολίτες πως η γνωμοδότηση είναι της αποκεντρωμένης διοίκησης και η τελική απόφαση είναι του υπουργείου περιβάλλοντος. Και οι δυο στις 5 Αυγούστου παρά τις δηλώσεις τους προς τον κόσμο φαίνεται πως δεν είχαν γίνει κατανοητοί, όταν έλεγαν σε απλά ελληνικά, πως εμείς δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα επί του θέματος. Σήμερα ο Δικηγόρος Ιωάννης Γιάντσιος έρχεται να κάνει την αυτονόητη διαπίστωση, Λέγοντας, μάλιστα, ότι λυπάται πολύ που δεν κατάλαβε καλά…

Τόσο ο Δήμαρχος Σιντικής όσο και ο κύριος Σπυρόπουλος είχαν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως παρά του ότι οι υπηρεσίες του μπορεί να εισηγηθούν θετικά , οι ίδιοι, και πρόκειται ξεκάθαρα για πολιτική απόφαση, θα έχουν αρνητική γνωμοδότηση για την δημιουργία Λατομείου Γρανίτη. Αυτό βέβαια όσο ξεκάθαρα και εάν λέχθηκε, φαίνεται πως κάποιοι δεν ήθελαν να ακούσουν ή απλά, δεν ήθελα να καταλάβουν.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών πριν από περίπου 20 ημέρες μιλώντας στο Δίκτυο τηλεόραση είχε ξανααναφέρει πως τον τελικό λόγο έχει ξεκάθαρα το υπουργείο .

Και οι δυο αιρετοί δεν θα μπορούσαν να μιλήσουν πιο ξεκάθαρα ώστε να γίνουν κατανοητοί , αλλά δυστυχώς όπως απεδείχθη εκ του αποτελέσματος δεν τα κατάφεραν.

Ο Δικηγόρος κύριος Ιωάννης Γιάντσιος κατάλαβε ότι ο αγώνας όλων πρέπει να στραφεί πλέον προς την αποκεντρωμένη και το αρμόδιο υπουργείο, κάτι που θα πράξουν λείαν συντόμως , καθώς ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος.