Ιερώνυμος από Καστανιές: «Συγχαρητήρια στους άνδρες στρατού και αστυνομίας για το έργο τους»

Επισκέφθηκε τα σύνορα δίπλα τον φράκτη

«Δεν επιτρέπονται οι άνθρωποι αυτοί να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία και η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, γιατί τα σύνορα αυτά είναι και ευρωπαϊκά», δήλωσε το μεσημέρι από τις Καστανιές ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμος, που βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να δηλώσει την υποστήριξή του στους κατοίκους, στρατιώτες, αστυνομικούς και πυροσβέστες που φυλάσσουν τα σύνορα, αυτές τις δύσκολές ώρες.

Συνοδευόμενος από τους τέσσερις μητροπολίτες της Θράκης, Διδυμότειχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου Δαμασκηνό, Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο και Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμωνα, ο αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε αρχικά την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καστανιών, την ίδια ώρα που στο σημείο βρισκόταν και ο Α/ΓΕΣ Αντγος Χαράλαμπος Λαλούσης, που στη συνέχεια τον συνόδευσε στο στρατιωτικό φυλάκιο «1» στη μεθόριο, που λαμβάνουν μέρος και τα επεισόδια με τους παράνομους μετανάστες, που επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα.

«Αισθάνομαι τιμή και περηφάνεια και ευχαριστώ το θεό που βρίσκομαι σε αυτό το χώρο. Η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπάει εδώ. Είναι μια δύσκολη ώρα για την περιοχή και την εποχή μας, αλλά και για τους ανθρώπους αυτούς να τους βλέπεις διωγμένου να προσπαθούν κάπου να καταλήξουν. Είναι αλήθεια πως πονάνε οι ψυχές τους και πονάνε και οι ψυχές μας, αλλά αυτό που είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται αυτοί οι άνθρωποι ως εργαλείο» επεσήμανε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, λέγοντας πως δεν μπορεί η χώρα μας να υποχωρήσει σε τακτικές και μεθοδεύσεις όσων «εργαλειοποιούν» τους μετανάστες», για να προωθήσουν τα σχέδια τους.

Στη συνομιλία του με τον αρχηγό Α/ΓΕΣ Αντγο Χαράλαμπο Λαλούση, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών εξέφρασε την υποστήριξή του και τα συγχαρητήριά του για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών τόσο των Ε.Δ. όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας.