,

21 Μαΐου, 2021

Press Room

Η Σερραία Χρυσηίδα Δημουλίδου επέστρεψε με το “Παιχνίδι του Νάνου”


Η συγγραφέας των μεγάλων επιτυχιών επέστρεψε με ένα νέο βιβλίο μυστηρίου, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που θα καθηλώσει τον αναγνώστη. ο λόγος για την Σερραία Χρυσηίδα Δημουλίδου η οποία επιστρέφει με το “παιχνίδι του Νάνου”.

Στις 14 Ιουνίου 1987, ο θρίαμβος της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ από την Εθνική Ελλάδος ξεσηκώνει τους Έλληνες να ασχοληθούν με το άθλημα. Ο Νικήτας Φωτιάδης, ένας νεαρός ταλαντούχος παίχτης μιας μικρής ομάδας μπάσκετ, τραβά την προσοχή ενός Ιταλού προπονητή ως εξαιρετικό ταλέντο. Από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή του αλλάζει, μαζί και της φτωχής οικογένειάς του. Η χαρά δε θα κρατήσει πολύ. Όσα του έδωσε η ζωή τόσο γενναιόδωρα τα ζήτησε όλα πίσω.

Οι πρώτες έρευνες δείχνουν πως τα θύματα δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, είναι διαφορετικού φύλου, διαμένουν σε άλλες περιοχές, έχουν διαφορετικές προσωπικές ζωές, ανόμοιες κοινωνικές θέσεις και επαγγέλματα. Το πιο περίεργο όμως είναι πως τα σώματα όλων είναι τοποθετημένα σε θέση Εσταυρωμένου και δίπλα από καθένα υπάρχει ένα διαφορετικό πλαστικό ομοίωμα νάνου, από το γνωστό παραμύθι «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι». Εν τω μεταξύ, ο αστυνόμος Α΄ Σοφοκλής Καραμάνος, ο επικεφαλής των ερευνών, προσπαθεί να αποτρέψει την επόμενη δολοφονία. Οι νάνοι του παραμυθιού είναι επτά κι εκείνος κρατά στα χέρια τους τέσσερις.

Η συγγραφέας ενώ ολοκλήρωσε το έργο της, αποφάσισε να γράψει και το το γίνεται μετά, προκειμένου να δώσει στον αναγνώστη πολύ περισσότερες λεπτομέρειες. Πρόκειται για ένα βιβλίο που σε κάθε κεφάλαιο του είναι γεμάτο ανατροπές.

Τέλος η ίδια απευθυνόμενη  στους Σερραίους και μόνο αναγνώστες της, τους ενημερώνει πως εάν θέλουν μπορούν να ζητήσουν από το βιβλιοπωλείο που θα προμηθευτούν το βιβλίο, η κυρία Δημουλίδου να περάσει και να τους το υπογράψει ιδιοχείρως.

https://youtu.be/QtC_hJTsVYc