, ,

12 Δεκεμβρίου, 2021

Press Room

Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές στο Σιδηρόκαστρο


Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν οι καταστροφές που προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε το Σιδηρόκαστρο το βράδυ του Σαββάτου. Η έντονη βροχή σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν προκάλεσε προβλήματα στην περιοχή των καλοκαιριών. Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε από χθες το πρωί έως και αργά το βράδυ είχε ως αποτέλεσμα η στάθμη του χειμάρρου να ανέβει και τα ορμητικά νερό του Κρουσοβίτη παρέσυραν στο πέρασμά τους τα πάντα. Πλατάνια ξεριζώθηκαν, τοιχία έσπασαν ενώ το νερό του χειμάρρου είχε καλύψει και το οδόστρωμα με την αστυνομία και τις τοπικές αρχές να προχωρούν στην απαγόρευση του συγκεκριμένου σημείου.
 
«Ζήσαμε χθες βράδυ εφιαλτικές καταστάσεις» τονίζει ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Σαββίδης, ο οποίος και συνεχίζει κάνοντας μια αποτίμηση των ζημιών που σημειώθηκαν: «Είμαστε στα καλοκαιρινά. Ευτυχώς δεν θρηνήσουμε θύματα. Έχουν ξεριζωθεί πλατάνια, έχει πέσει η γέφυρα που οδηγεί σε ένα κατάστημα, έσπασε και ένα τοιχίο.
 
Ο κύριος Σαββίδης τονίζει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν ενημερωθεί για την όλη κατάσταση στην περιοχή. Χθες βράδυ σήμανε «συναγερμός» την περιοχή και κινητοποιήθηκαν όλες τις υπηρεσίες και ο μηχανισμούς αφού ο Κρουσοβίτης «φούσκωσε».