12 Μαρτίου, 2022

Press Room

Η εφηβική παράσταση «Ομήρου Οδύσσεια» από τον Μικρό Βορρά στις Σέρρες  


Οι περιπέτειες του Οδυσσέα σε μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια 

 

Ο Μικρός Βορράς σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών παρουσιάζει την εφηβική παράσταση «Ομήρου Οδύσσεια». Η Οδύσσεια ζωντανεύει θεατρικά, υπό την σκηνοθετική ματιά του δοκιμασμένου στο νεανικό-εφηβικό θέατρο, Τάσου Ράτζου, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 και ώρα 11.30 στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» Σερρών. 

 

Λίγα λόγια για την παράσταση: 

Το δεύτερο μεγάλο ηρωικό έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας που υπήρξε και θα συνεχίσει να αποτελεί το κατ’ εξοχήν συμβολικό κείμενο για την ανθρώπινη περιπέτεια, την περιπλάνηση της ύπαρξης, τη σύνδεση με την έννοια “πατρίδα” και “νόστος”. 

Όλοι μαζί, ηθοποιοί και θεατές γίνονται ένα, δημιουργώντας μια αρμονική και μοναδική εξιστόρηση των ταξιδιών του θαλασσοπόρου Οδυσσέα. Μέσα από διάφορα είδη θεάτρου, παντομίμα, ζωντανή μουσική και τραγούδι, αυτοσχεδιασμό και φυσικά διάδραση το θέατρο μεταμορφώνεται σε χώρο που αποκαλύπτει τον μοναδικό κόσμο του Οδυσσέα, έναν κόσμο ωρίμανσης και συνάντησης με το απρόσμενο. Οι θεατές γίνονται συνταξιδιώτες και οι ηθοποιοί το όχημα, ώστε να ξετυλιχθεί το μεγαλείο του κειμένου. 

 

Τέσσερις νέοι, ταλαντούχοι ηθοποιοί με ελάχιστα σκηνικά μέσα, με μουσική που κάποιες φορές είναι ζωντανή και μια ευέλικτη, σύγχρονη σκηνοθετική οπτική, στήνουν μια παράσταση που μιλάει άμεσα στους εφήβους και τους επιτρέπει να δουν με άλλη ματιά τη «σχολική» τους ύλη.  

 

Συντελεστές: 

Κείμενο: Μικρός Βορράς 

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος 

Σκηνικό: Μαρία Καβαλιώτη 

Κοστούμια-Μακιγιάζ-Χτενίσματα: Στέφανος Μπαμπούλης 

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου, Γιώργος Βραχνός 

Επιμέλεια Κίνησης: Λένα Μοσχά 

Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου 

Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη 

Φωτογραφία και βίντεο: Γιάννης Τόμτσης 

Διδασκαλία τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου 

Φιλολογική επιμέλεια: Αναστασία Κεφαλά 

Παίζουν: Ιωάννης Καμπούρης, Αφροδίτη Νικολιουδάκη, Αργιέττα Οκαλίδου, Χρήστος Τσάβος