Η διατροφή που πρότεινε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την καραντίνα
Αυτό που πρότεινε ο Σωτήρης Τσίοδρας είναι να ακολουθούμε το μεσογειακό μοντέλο διατροφής, σημειώνοντας πως λόγω της καραντίνας υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία σπιτικών και υγιεινών γευμάτων.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι μία μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες να μαγειρέψουμε σπίτι μας και να ακολουθήσουμε την ελληνική παραδοσιακή διατροφή».
«Υπάρχει ένας περίφημος εθνικός διατροφικός περίφημος οδηγός για ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.
Ο διατροφικός αυτός οδηγός, στον οποίο αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας περιλαμβάνει, επίσης, σε «θαλασσινά και ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά, τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά την καθημερινή σωματική μας δραστηριότητα σε συνεννόηση με το γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους».
Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα με τις συμβουλές του Σωτήρη Τσιόδρα:
Ο διατροφικός οδηγός που βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή…