30 Οκτωβρίου, 2019

Press Room

Η αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά, πρώτη αιτία θανάτου το 2050


Η πολυφαρμαρκία και η αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά αποτελεί ζήτημα αιχμής για την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, αλλά και την Ελλάδα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) συμμετείχε σε σχετική συνάντηση του World Medical Association (Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου), κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν οι νέες προτεραιότητες για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας των λαών.

Τη χάραξη των νέων προτεραιοτήτων που θα θέσει στο διάστημα της θητείας του, ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος του WMA – World Medical Association (Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου), κατά την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των μελών, που έγινε 24-26 Οκτωβρίου στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Πρόκειται για τον Βραζιλιάνο καθηγητή Ψυχιατρικής στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, Miguel Roberto Jorge, ο οποίος εξελέγη από τα 112 μέλη Ιατρικών Συλλόγων από ολόκληρο τον κόσμο, που συμμετείχαν στην συνάντηση.

Ο νέος πρόεδρος του WMA, Μ. R. Jorge, ανακοίνωσε τις προτεραιτότητες που θέτει ο WMA, για την προάσπιση της υγείας των πολιτών.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος της WMA αναφέρθηκε στο παγκόσμιο πρόβλημα της αντίστασης στα αντιβιοτικά τα οποία υπολογίζεται ότι το 2050 θα αποτελούν μια από τις πρώτες, αν όχι την πρώτη αιτία θανάτου.

Δείτε τι είπε ο νέος πρόεδρος του WMA για την εκούσια ευθανασία ασθενών, αλλά και τις προτάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για την αντιμετώπιση της αντίστασης στα αντιβιοτικά, στο iatropedia.gr