2 Φεβρουαρίου, 2022

Press Room

H παράσταση Μόγλης : Το βιβλίο της Ζούγκλας έρχεται στις Σέρρες 


 

Η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης παρουσιάζει σε περιοδεία την παράσταση «Μόγλης : Το βιβλίο της ζούγκλας» του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ σε διασκευή – στίχους Γιώτας Καλτσίδου και σκηνοθεσία Ανδρονίκης Μαλακόζη. Στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια στις Σέρρες την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 11.30πμ και στις 17.30.  

Τι να περιμένετε; 12 ρόλοι που ερμηνεύονται από καταξιωμένους ηθοποιούς που τραγουδούν, χορεύουν και επικοινωνούν με τα παιδιά ζωντανεύουν στην ιστορία του Μόγλη, μέσα σε ένα μαγευτικό σκηνικό που παίρνει ζωή ανάμεσα σε φιγούρες ντυμένες εντυπωσιακά με κοστούμια μοναδικά! 

Μπορεί ένα παραμύθι με ζώα να μιλάει τόσο πολύ για την ανθρώπινη φύση; Μπορεί! Κι αυτό είναι «Το βιβλίο της ζούγκλας». 

Ένα πρωί , ο Μπαγκίρα ο πάνθηρας, βρίσκει ένα ανθρώπινο μωρό στη ζούγκλα και το πηγαίνει στο φίλο του τον Ακύλα. Παρότι είναι ένα διαφορετικό μωρό η οικογένεια των λύκων το υποδέχεται με αγάπη. Περνούν τα χρόνια κι ο Μόγλης γίνεται έφηβος. Όλα τα ζώα είναι φίλοι του. Ο κολλητός του είναι ο πιο χαριτωμένος αρκούδος, ο Μπαλλού. Παίζουν και χορεύουν μαζί. Όμως, η ζούγκλα ελλοχεύει κινδύνους. Γρήγορα οι ήρωες μαθαίνουν για τον ερχομό ενός κακού τίγρη, του Σιρχάν, ο οποίος θέλει να βρει το Μόγλη και να τον αφανίσει. 

Θα μπορέσουν τελικά οι ήρωες μας να νικήσουν το Σιρχάν με τη συνεργασία και τη δύναμη της αγάπης; Θα μπορέσουν να επιστρέψουν το Μόγλη εκεί που ανήκει… στους ανθρώπους; 

Αυτό θα το μάθουμε όλοι μαζί επί σκηνής…! 


Συντελεστές παράστασης: 

Διασκευή – Στίχοι: Γιώτα Καλτσίδου 

Σκηνοθεσία: Ανδρονίκη Μαλακόζη 

Μουσική: Μανόλης Σταματιάδης 

Χορογραφίες: Ιωάννα Μίτσικα 

Μάσκες: Anna Wasiak 

Κοστούμια: Γαλήνη Ζουμπούλη 

Σκηνικά: Γιάννης Γροϊδης  

Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοχάρης Μπαϊρακταρίδης 

Παραγωγή: Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης 

 

 

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: 

Θωμάς Βασιλειάδης 

Δημήτρης Μπουζούδης 

Μελίνα Ταχτσίδου 

ΝέστοραςΤσόνας 

Κωνσταντίνος Τσώνης