12 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Γυναικολόγος στείρωνε γυναίκες εν αγνοία τους – Εκατοντάδες τα θύματά του


Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν οι πράξεις ενός 69χρονου γυναικολόγου σε νοσοκομείο στη Βιρτζίνια. Σύμφωνα με όσα καταγράφονται στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο γιατρός προχώρησε σε εκατοντάδες υστερεκτομές σε γυναίκες που περιέθαλπε χωρίς τη συγκατάθεσή τους, στειρώνοντάς τες.

Μάλιστα, την περίοδο 2014-2018 φέρεται να είχε κάνει πάνω από 500 επεμβάσεις σε κλινική που απευθύνεται σε αδύναμους οικονομικά πολίτες. Σε μια περίπτωση, δε, ο  γυναικολόγος ισχυρίστηκε σε ασθενή του ότι  τα ανησυχητικά ευρήματα κατά τον ετήσιο ιατρικό έλεγχο στον οποίο υπεβλήθη ήταν προειδοποιητικά καρκινικά κύτταρα και γι’ αυτό έπρεπε προέβη σε υστερεκτομή.

Και παρότι η γυναίκα επέλεξε μια λιγότερο παρεμβατική μέθοδο, ο 69χρονος της αφαίρεσε τη μήτρα, ενώ κατά τη διάρκεια της επέμβασης της τρύπησε την ουροδόχο κύστη και προκλήθηκε σήψη, για την οποία χρειάστηκε έξι επιπλέον μέρες νοσηλείας. Σημειωτέον ότι στον φάκελο της ασθενούς δεν υπήρχε καμία αναφορά για προκαρκινικά κύτταρα στη μήτρα της.

Σε άλλη περίπτωση ο «γιατρός» έκαψε το κάτω μέρος των σαλπίγγων, με αποτέλεσμα η παθούσα να μην μπορέσει να κάνει παιδί. Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο γυναικολόγος είχε μπει και στο παρελθόν στο στόχαστρο των Αρχών,αφού και το 1982 είχε διαπιστωθεί ότι έκανε επεμβάσεις χωρίς λόγο. Του είχαν γίνει οκτώ μηνύσεις και το 1996 είχε ανακληθεί προσωρινά η άδειά του αφού καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή.

Ο 69χρονος παραμένει προφυλακισμένος χωρίς τη δυνατότητα καταβολής εγγύησης, κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της υγείας.