22 Ιουνίου, 2021

Press Room

Γλυκά Νερά: Παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο δικηγόρους του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου


Δε θα μετέχει στην υπεράσπιση του καθ’ομολογίαν δολοφόνου της 20χρονης Καρολάιν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του.

Ο Βασίλης Σπύρου ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους, έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ότι δε θα ασχοληθεί περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υπόθεσης επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Στον ανακριτή ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος

Αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγο πριν μεταβεί στον ανακριτή ο κατηγορούμενος Μπ. Αναγνωστόπουλος.

 

Ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθεί την Τρίτη ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν, που βαρύνεται και για τη θανάτωση του σκυλιού τους, προκειμένου να εξηγήσει τι συνέβη τη νύχτα της 11ης Μαΐου στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Η απολογία για τη γυναικοκτονία που προκάλεσε αίσθηση στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό θα δοθεί με το βλέμμα του κατηγορούμενου στραμμένο στα επερχόμενα.

Η διαδικασία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί, ωστόσο είναι πιθανό να καθυστερήσει καθώς οι συνήγοροι θα παραλάβουν από τον ανακριτή ηλεκτρονικό υλικό που θα πρέπει να μελετήσουν πριν ξεκινήσει η απολογία.

Ο δικαστικός λειτουργός θα ζητήσει από τον καθ’ ομολογία δράστη του εγκλήματος να εξιστορήσει την δική του εκδοχή για αυτά που καταγράφονται στην δικογραφία για τη γυναικοκτονία αλλά και τη θανάτωση ενός ζώου που η Καρολάιν υιοθέτησε κουταβάκι και πίστευε πως θα μεγαλώνει μαζί με την 11 μηνών κόρη της.

Θα του ζητήσει παράλληλα να εξηγήσει όλα όσα έκανε μετά τον ασφυκτικό θάνατο της Καρολάιν προκειμένου να παραπλανήσει τις Αρχές.

Ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καλείται να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία.

Τα ντοκουμέντα

Πληθαίνουν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έρχονται στη δημοσιότητα μέσω της δικογραφίας και μαρτυρούν πως ο Μπάμπης Αναγνωστοπουλος σκηνοθέτησε τη ληστεία στα Γλυκά Νερά και μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις αρχές.

 

Στο νέο φωτογραφικό ντοκουμέντο διακρίνεται ξεκάθαρα η κάμερα ασφαλείας, την οποία έχει σπάσει ο καθ’ ομολογία δράστης στην προσπάθειά του να κάνει περισσότερο αληθοφανές το σενάριο του. Πρόκειται για το πειστήριο νούμερο 35. Η κάμερα βρέθηκε πίσω από τον καναπέ με την κάρτα μνήμης να έχει αφαιρεθεί από τον 32 χρόνο στις 1:20, σχεδόν δύο ώρες πριν δολοφονήσει την Κάρολαϊν. Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Απόστολος Σκρέκας, ανέφερε στο MEGA πως ο δολοφόνος, αφού αφαίρεσε την κάρτα μνήμης και την πέταξε στην τουαλέτα «την ακούμπησε στο πάτωμα γιατί τον ενδιέφερε πρωτίστως να εξαφανίσει τα στοιχεία που περιείχε και όχι την ίδια την κάμερα».

Η κάμερα ασφαλείας, μαζί με το smartwatch της Καρολάιν και το κινητό τηλέφωνο του πιλότου, το οποίο κατέγραψε όλες τις κινήσεις που εκείνος έκανε την ώρα που υποτίθεται πως ήταν δεμένος, ήταν τα ηλεκτρονικά στοιχεία τα οποία απέδειξαν την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από κοινού με την έκθεση του ιατροδικαστή.

Επιπλέον στην δημοσιότητα έρχεται και μια δεύτερη φωτογραφία την οποία αποκάλυψε το OPEN και φαίνεται ξεκάθαρα το έπιπλο που υποτίθεται πως οι ληστές έκαναν άνω κάτω για να βρουν τα χρήματα. Ο 32χρονος είχε καταθέσει αρχικά στις αρχές ότι μέσα στο παιχνίδι Monopoly είχε κρυμμένα χρήματα τα οποία και άρπαξαν οι ληστές. Κάτι που τελικά αναίρεσε κατά την ομολογία του λέγοντας πως δεν υπήρχαν χρήματα.