3 Οκτωβρίου, 2019

Press Room

Γιουβέτσι με κοτόπουλο


Από τα φαγητά που δεν τα βαριέσαι ποτέ! Λαχταριστό σπυρωτό γιουβέτσι με κοτόπουλο, στην κατσαρόλα ή το φούρνο είναι εξίσου πεντανόστιμο και γίνεται εύκολα και γρήγορα. Είναι από τα φαγητά που γλείφεις δάχτυλά σου και η νοστιμιά κι η γλύκα του μένουν για ώρες στον ουρανίσκο.

Το στήθος κοτόπουλου έχει λιγότερα λιπαρά, αν όμως επιλέξετε φιλέτο μπούτι το φαγητό θα γίνει πιο ζουμερό.

Θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος ή μπούτι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
  • λίγο ψιλοκομμένο σέλερι,
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 400 γρ. ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1-1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου

Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα σε δόσεις για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Όταν πάρει καλό χρώμα το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι μαζί με δύο-τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και 2-3 λεπτά αργότερα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
Τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά και αδειάζουμε μέσα το κοτόπουλο. Ρίχνουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα, την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό και τη δάφνη.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, και αφήνουμε να σιγοβράσει για 35-40 λεπτά.

Όταν μαγειρευτεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένη παρμεζάνα.