23 Ιουνίου, 2020

Press Room

Γιατρός «μαϊμού»: Ερευνάται αν συνδέεται και με 4ο θάνατο – Εξηγήσεις ζητούν οι γονείς των παιδιών που χάθηκαν, η ανακοίνωσή τους


Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τον 47χρονο γιατρό «μαϊμού», Νικόλαο Κοντοστάθη ο οποίος χθες πέρασε το κατώφλι των φυλακών αφού κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Χθες μάλιστα η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και την φωτογραφία του, αφού εκτιμάται ότι οι ανυποψίαστοι πολίτες που έχουν πέσει στην πλεκτάνη του είναι περισσότεροι. Μέχρι στιγμής 0 47χρονος γιατρός «μαϊμού» κατηγορείται για τον θάνατο δύο ανηλίκων και ενός ηλικιωμένου άνδρα, ενώ ερευνάται από τις Αρχές και τέταρτη πιθανή υπόθεση θανάτου.

Ο γιατρός «μαϊμού» δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος

Ο άνδρας με τα χίλια πρόσωπα όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ο Νικόλαος Κοντοστάθης ή αλλιώς… «Νίκος Κοντός», όπως δηλαδή παρουσιαζόταν στο «πελάτες» του, στη διάρκεια της δίωρης απολογίας στον ανακριτή δήλωσε του εμπειρικός βοτανολόγος. Οπως είπε δεν επιχείρησε ποτέ να πείσει κανένα από τα θύματά του να διακόψουν τις θεραπείες που ακολουθούσαν, ενώ ισχυρίστηκε πως το μόνο που ήθελε ο ίδιος ήταν να τους βοηθήσει με τις γνώσεις που είχε.

0 47χρονος ψευτογιατρός

Μάλιστα, ο 47χρονος -που είχε εξαπατήσει μέχρι και τον επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά- αρνήθηκε ότι λάμβανε αμοιβή για τις υπηρεσίες του, ενώ όπως φέρεται να υποστήριξε ποτέ δεν υποσχέθηκε σε κανέναν ότι θα τον θεραπεύσει, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τους συγγενείς των θυμάτων. Ωστόσο ομολόγησε ότι δεν είναι γιατρός και ότι με αυτήν την ιδιότητα εξαπάτησε ανθρώπους που αναζητούσαν βοήθεια λόγω ανίατων ασθενειών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 47χρονος κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του ρωτήθηκε για τη… θεραπεία που παρείχε στα δυο ανήλικα παιδιά που χάθηκαν, εξαιτίας του, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας. Απαντώντας φέρεται να ανέφερε πως σκοπός του ήταν να βοηθήσει τα παιδιά, τα οποία είχε συναντήσει ενώ είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αποδέχθηκε ότι έλαβε χρήματα από τους συγγενείς των τριών θυμάτων, ωστόσο όπως προαναφέρθηκε αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι πληρώθηκε από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς της δικογραφίας.

Νικόλαος Κοντοστάθης

Στο πλαίσιο αυτό, ο 47χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υπογραμμίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που απαιτεί ο νόμος για την τυποποίηση του αδικήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 47χρονος γιατρός «μαϊμού» υπόσχονταν θεραπεία στα ανυποψίαστα θύματά του χορηγώντας τους βότανα από το Πήλιο και ουσίες με ινδική κάνναβη.

Γονείς των ανήλικων θυμάτων: Τον εμπιστευτήκαμε γιατί έχαιρε της εκτίμησης του ιατρικού προσωπικού διαγνωστικών κέντρων

Στο μεταξύ, οι γονείς των δύο παιδιών που κατέληξαν, ενώ είχε εισχωρήσει ως επιστήμονας στην ζωή τους ο 47χρονος, που αποδείχτηκε «γιατρός μαϊμού», ζητούν την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έδρασε ο Νίκος Κοντοστάθης, τονίζοντας πως η αντιμετώπιση που είχε από γιατρούς διαγνωστικών κέντρων ο κατηγορούμενος ήταν αυτή που τους έκανε να τον εμπιστευτούν.

Συγκεκριμένα, μέσω του δικηγόρου τους Δημήτριου Κουσιουρή, οι γονείς των δυο ανήλικων θυμάτων σε κοινή δήλωσή τους ανέφεραν τα εξής:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας: Για όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται στο πλευρό μας στηρίζοντας μας ηθικά και ψυχικά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε. Για όλους εκείνους που συνέδραμαν αποφασιστικά με τις κομβικές μαρτυρίες τους και τα καταλυτικά στοιχεία που εισέφεραν κατά το στάδιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, ξεπερνώντας τους φόβους τους, προκειμένου να εντοπισθεί ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί η ολέθρια για τα τέκνα μας και εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο δράση του.

Δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας για το επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα και τη διακριτικότητα με την οποία έδρασε το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τη συνεχή εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής.

Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγνωστικών κέντρων, ενεργώντας «ιατρικές πράξεις», απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας.

Πιστεύουμε ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε, θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους, ήταν απόλυτα λειτουργικά με πολλές δυνατότητες όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στο θεσμό που αποτελεί το έσχατο και συνάμα υπέρτατο καταφύγιο δικαίωσης και προστασίας κάθε αδίκως δοκιμαζόμενου πολίτη».

ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ