3 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Γιαννιτσά: Αντιδράσεις για την εγκατάσταση προσφύγων


Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στα Γιαννιτσά, καθώς κάτοικοι ξεσηκώθηκαν όταν ενημερώθηκαν ότι στην περιοχή φτάνουν λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες.

Περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν σε βοηθητική οδό κοντά σε ξενοδοχείο, στο 5ο χμ της Ε.Ο. Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης, για να εμποδίσουν την έλευση των προσφύγων κι ανάρτησαν πανό που έγραφε: “Απελάστε τους λαθραίους μετανάστες από την Ελλάδα. Κλείστε τα σύνορα. Αλληλεγγύη στους Έλληνες”.

Τελικά τα λεωφορεία αναγκάστηκαν να προσεγγίσουν το ξενοδοχεία μέσω παράπλευρης οδού και με αυτό τον τρόπο, πρόσφυγες και μετανάστες κατέλυσαν τελικά στον χώρο.

Οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα κατά των αλλοδαπών.

Αντιδράσεις και στις Σέρρες

Αντιδράσεις προκάλεσε η έλευση προσφύγων και στην περιοχή των Σερρών.

Μπλόκο σε λεωφορείο που μετέφερε μετανάστες έστησαν κάτοικοι του Νομού Σερρών στο ύψος των διοδίων Στρυμονικού.

Το λεωφορείο έφτασε γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα στα διόδια του Στρυμονικού, εκεί όπου το περίμεναν κάτοικοι του Νομού Σερρών, οι οποίοι μάλιστα είχαν κάνει κάλεσμα για τη συγκέντρωση και μέσα από το Facebook.

Τελικά, χρειάστηκε το λεωφορείο να μετακινηθεί λίγα μέτρα πιο κάτω και μετά από διαβεβαιώσεις των αστυνομικών ότι το λεωφορείο μετέφερε παιδιά που κατευθύνονταν προς το Σιδηρόκαστρο και όχι τις Σέρρες, συνέχισε τον προορισμό του.