Σεπ 4, 2019

Press Room

Για ποια νέα σημαντική θέση προορίζεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος


Η θητεία του Έλληνα Κοινοτικού Επιτρόπου λήγει και το στέλεχος της ΝΔ ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα

Ρόλος στην εγχώρια πολιτική σκηνή για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο αναζητείται αυτή την περίοδο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού οσονούπω λήγει η θητεία του Έλληνα Κοινοτικού Επιτρόπου και τη θέση του στις Βρυξέλλες θα πάρει όπως έχει ήδη ανακοινωθεί ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Το ζήτημα είναι όμως σε ποιο πόστο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο πάλαι ποτέ υπουργός Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας, αφού μετά την πορεία που έχει διαγράψει εντός και εκτός συνόρων, πρέπει να βρεθεί κάτι που θα του ταίριαζε. Από το Μέγαρο Μαξίμου είναι φειδωλοί ως προς το πολιτικό μέλλον του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας αλλά πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το πρωθυπουργικό γραφείο έχει μελετήσει σε μια από τις συσκέψεις το ενδεχόμενο να τον χρίσει αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αξίωμα που κατέχει αυτή τη στιγμή ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. Αυτό βέβαια σε τίποτα δεν εμποδίζει τον κ. Μητσοτάκη να έχει δύο αντιπροέδρους.

Η αλήθεια είναι ότι ο μέχρι σήμερα Κοινοτικός Επίτροπος της χώρας μας θα καλόβλεπε και τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας (ποιος πολιτικός με φιλοδοξίες δεν θα το ήθελε άλλωστε) αλλά από το Μέγαρο Μαξίμου προτιμούν να ακολουθήσουν την παράδοση που θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση να προτείνει για το αξίωμα του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα πρόσωπο που προέρχεται από την απέναντι ιδεολογική παράταξη, εν προκειμένω αναζητεί κάποιον από την Κεντροαριστερά.

πηγή