9 Νοεμβρίου, 2021

Press Room

Για Κερδύλλια και Χείμαρρο παρενέβη η Φωτεινή Αραμπατζή στον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο


Συνάντηση για το ιδιοκτησιακό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στα Κερδύλλια είχε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο στο Υπουργείο Οικονομικών, το πρωί της Τρίτης, 9 Νοεμβρίου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη πρόβλεψης των σχετικών ρυθμίσεων στην επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία , η οποία θα αντιμετωπίζει πανελλαδικά τα σχετικά ζητήματα, όπως διαβεβαίωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός. Το θέμα του αγροτικού ιδιοκτησιακού της περιοχής είχε τεθεί άλλωστε ξανά στο τραπέζι από την κ. Αραμπατζή, τον Νοέμβριο του 2019 με συμμετοχή αντιπροσωπείας και του πρώην Δημάρχου Αμφίπολης και επρόκειτο τότε να προχωρήσει η επίλυσή του στις αρχές του 2020. Ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού και οι αυξημένες ανάγκες νομοθετικής πρωτοβουλίας από το Υπουργείο Οικονομικών καθυστέρησαν την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Η τ. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε επίσης τον κ. Βεσυρόπουλο για το ιδιοκτησιακό ζήτημα, που προέκυψε πρόσφατα στο αγρόκτημα του Χειμάρρου Σερρών μεταξύ 86 αγροτών και της Κτηματικής Υπηρεσίας, για το οποίο ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε αμέσως να το εξετάσει με τις Υπηρεσίες του.