, ,

11 Αυγούστου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Για 9η μέρα καίγεται η Εύβοια


Συνεχίζουν να καίνε οι φωτιές σε Γορτυνία και Εύβοια, μετατρέποντας σε στάχτη τεράστιες εκτάσεις, σπίτια και περιουσίες ενώ πολλά ζώα βρήκαν φριχτό θάνατο.

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην φωτιά στην Αρκαδία, στην Γορτυνία, ώστε να περιορίσουν τις εστίες που καίνε κοντά στους οικισμούς.

Το βράδυ ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Εκκενώθηκαν 21 χωριά

Τουλάχιστον 21 χωριά έχουν εκκενωθεί στη Γορτυνία. Παρά το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων, συνεχίζει να μαίνεται μεγάλο πύρινο μέτωπο γύρω από τις περιοχές Φαναράκι, Καστράκι, Πυρρή, Λώτη, Λιοδώρα, Χρυσοχώρι, Δάφνη, κυρίως σε δύσβατα σημεία.

Στο Πυρρή Γορτυνίας οι πολίτες έδωσαν μεγάλη μάχη με τις φωτιές.

«Έγινε μία τραγωδία με τραγικά αποτελέσματα. Καταστράφηκαν 10 σπίτια και περίπου άλλες 10 αποθήκες. Καταστράφηκαν καλλιέργειες που ήταν γεμάτες ελιές και ίσως να ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές. Η φωτιά ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι και σε διάστημα μισής ώρας πέρασε στο χωριό. ήταν μία τραγική κατάσταση που δεν μπορούσε να ελεγχθεί», δήλωσε κάτοικος.

«Η επόμενη μέρα είναι τραγική. Το χωριό δεν θα είναι όπως πριν», πρόσθεσε.

Ένας κτηνοτρόφος έχασε τα ζώα του στη φωτιά και τις αποθήκες του. Πρόκειται για μία μεγάλη καταστροφή.

«Δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα, ο αέρας ήταν τρελός. Δεν μπόρεσα να σώσω τα ζώα μου, κάηκαν οι αποθήκες με τις ζωοτροφές. Προλάβαμε να σώσουμε ένα μέρος από το κοπάδι, 40 πρόβατα κάηκαν. Μας έχει τσακίσει ψυχολογικά, δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να τα ξαναστήσουμε από την αρχή».

φωτιστικά inde.gr