9 Νοεμβρίου, 2020

Press Room

Γέμισαν τα στρατόπεδα: Νεοσύλλεκτοι τρέχουν να καταταγούν στο στρατό


Οι νέοι σπεύδουν να καταταγούν στο στρατό παρά το lockdown.

Οι νεοσύλλεκτοι επέλεξαν να καταταγούν άμεσα, μπροστά στο ενδεχόμενο να τους προλάβει η επέκταση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 μήνες που είναι σήμερα στους 12, σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Διακοπή της αναβολής εν μέσω lockdown

Εκτός από την πλειοψηφία όσων υποχρεούντο κατάταξης με βάση την ηλικία, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που νεοσύλλεκτοι επέλεξαν τη διακοπή της αναβολής τους, εν μέσω lockdown, ώστε να μην χρειαστεί στο μέλλον να υπηρετήσουν 3 μήνες περισσότερους, από όσο σήμερα προβλέπεται.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, για τον Στρατό Ξηράς η κατάταξη έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου μέχρι τις 13 Νοεμβρίου και για την επόμενη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών σε όλη την επικράτεια. Όσον αφορά στην Πολεμική Αεροπορία, αναμένεται να καταταγούν σήμερα όσοι προέρχονται από αναβολή, ενώ την επόμενη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου και για δύο ημέρες όλοι οι υπόλοιποι νεοσύλλεκτοι, με κέντρο αναφοράς την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη.

Μάλιστα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι οι φαντάροι που παρουσιάζονται σήμερα μπορούν να συνοδεύονται μόνο από τους δύο γονείς τους, οι οποίοι θα πρέπει να προμηθευτούν βεβαίωση για την επιστροφή τους από τα Κέντρα Κατάταξης των νεοσύλλεκτων. Παρά το πλήθος των νέων οπλιτών, όλοι τους θα υποβληθούν σε rapid test με το που θα εμφανιστούν στο στρατόπεδο.