22 Σεπτεμβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

ΓΕΕΘΑ: Δεν θα γίνει η άσκηση «Παρμενίων-20» -Οι διεθνείς διακλαδικές ασκήσεις απέδειξαν το αξιόμαχο των ΕΔ


Την απόφαση να μη διεξαχθεί η άσκηση Παρμενίων-20 έλαβε το υπουργείο Αμυνας μετά από εισήγηση του ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου, οι τελευταίες διεθνείς διακλαδικές ασκήσεις και εκπαιδεύσεις με ΗΠΑ, Γαλλία, ΗΑΕ, Ισραήλ, Αίγυπτο, Κύπρο απέδειξαν την ετοιμότητα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Ετσι, αντ’ αυτής θα διεξαχθεί η άσκηση ΤΑΑΣ «Αλέξανδρος-20» από 23/9-2/10.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας:

Ανακοινώνεται ότι κατόπιν εισήγησης του ΓΕΕΘΑ και έγκρισης από την πολιτική ηγεσία θα πραγματοποιηθεί από 23 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2020 η Εθνική Διακλαδική Άσκηση ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-20» αντί της Εθνικής Διακλαδικής Ασκησης ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-20».

Για τη λήψη της απόφασης ελήφθη υπόψιν η διενέργεια το τελευταίο διάστημα σημαντικού αριθμού μη προγραμματισμένων επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, διακλαδικών εκπαιδεύσεων και διεθνών ασκήσεων και συνεργασιών με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος και το Ισραήλ. Οι εν λόγω δραστηριότητες, από τις οποίες προέκυψαν σημαντικά οφέλη, συμπεράσματα και διδάγματα, αποτέλεσαν έμπρακτη απόδειξη της ετοιμότητας και του αξιόμαχου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, ελήφθησαν υπόψιν οι ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων κατά το τελευταίο δίμηνο, καθώς και οι συντηρήσεις προγραμματισμένες και μη που απαιτούνται, σε συνδυασμό με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας του προσωπικού από τον κορωνοϊό.