17 Απριλίου, 2020

Press Room

Φτιάνουμε πασχαλινά σοκολατένια αυγά στο σπίτι – Με τη βοήθεια μπαλονιών [βίντεο]


Το Πάσχα φέτος είναι διαφορετικό για όλους μας. Ας κάνουμε λοιπόν και διαφορετικά πράγματα όπως το να φτιάξουμε σοκολατένια αυγά, μόνοι μας στο σπίτι.

Αφού λοιπόν βάψαμε και φέτος τα αυγά, είδαμε άλλωστε και διάφορες πρωτότυπες ιδέες, όπως τη βαφή αυγών με καλσόν και λουλούδια, ή τη βαφή αυγών με κλωστές, ήρθε η ώρα να φτιάξουμε και τα σοκολατένια μας αυγά.

Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη για πασχαλινά αυγά στο σπίτι, μοιάζει με παιχνίδι και σίγουρα θα αποτελέσει μια ευχάριστη δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.

Υλικά για σοκολοτένια αυγά στο σπίτι

  • Σοκολάτα, υγείας, γάλακτος, λευκή, ανάλογα με την προτίμηση
  • Μπαλόνια
  • Φόρμες για αυγά
  • Θήκες από αυγά kider
  • Μαγειρικό πινέλο σιλικόνης
  • Ο, τι τραβάει η καρδιά σας, από καρεμελίτσες, τρούφες, ξηρούς καρπούς.

Οπως θα δείτε και στα παρακάτω βίντεο οι τρόποι για να φτιάξει κανείς σοκολατένια πασχαλινά αυγά στο σπίτι του είναι πολλοί.

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείτε σοκολάτα, συνήθως υγείας, την οποία θα λιώσετε σε μπεν μαρί και εν συνεχεία, ανάλογα με τη μέθοδο που θα διαλέξετε θα «στρώσετε» με ένα πινέλο είτε πάνω στο μπαλόνι, είτε στη φόρμα σας. Δείτε λεπτομέρειες στα παρακάτω βίντεο.

Αυγά σε φόρμα

Βασική τεχνική των πασχαλινών σοκολατένιων αυγών σε φόρμα είναι ότι περνάμε τη σοκολάτα σε στρώσεις στη φόρμα μας, αν μας είναι δύσκολο μετακινώντας τη φόρμα, τότε με τη βοήθεια ενός πινέλου.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε αυγά σοκολατένια τύπου Kider, με δύο στρώσεις σοκολάτας, γάλακτος και λευκή:

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ακόμη πώς μπορείτε να φτιάξετε αυγά, πάντα με τη βοήθεια φόρμας, με σχέδια:

Για πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα:

Πασχαλινά αυγά με τη βοήθεια μπαλονιού

Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε μπαλόνια. Βασική προϋποθεση να πλύνετε πολύ πολύ πολύ πολύ καλά το μπαλόνι και από τις δύο πλευρές, πριν το φουσκώσετε.

Ενδιαφέρον έχει και αυτή η τεχνική κατά την οποία δεν χτίζετε το αυγό σας εξωτερικά του μπαλονιού, αλλά απλά, γεμίζετε το εσωτερικό του!

Με θήκες από αυγά Kider

Στο παρακάτω βίντεο σίγουρα θα πάρετε πολλές ιδέες: