, ,

27 Αυγούστου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Φωτιές: Καταβλήθηκε η 3η δόση των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ


Την καταβολή της τρίτης δόσης αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πρόσφατες φωτιές ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Το συνολικό ποσό το οποίο καταβάλλεται ανέρχεται στα 6.261.718,08 ευρώ και αφορά 1.365 Α.Φ.Μ..

«Συνεπής προς το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση και με γνώμονα την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση και στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές συμπατριωτών μας, προχωρά σήμερα, 27 Αυγούστου, στην τρίτη καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους κρατικής αρωγής», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του για την καταβολή αποζημιώσεων για τις φωτιές.

Ειδικότερα, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

  • 548 δικαιούχων, ποσό 3.028.660,53 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.
  • 399 δικαιούχων, ποσό 1.181.057,55 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής.
  • 882 δικαιούχων, ποσό 2.052.000,00 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

«Ήδη, μέσα σε μόλις 8 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις πυρόπληκτες περιοχές (arogi.gov.gr), έχουν διατεθεί συνολικά 16.713.851,06 ευρώ στους πρώτους 3.107 πολίτες (μοναδιαίοι Α.Φ.Μ.), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας. Η επεξεργασία των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται συνεχίζεται και η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει ανακοινωθεί, την προσεχή Τρίτη. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2021.

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών έχουν θέσει ως προτεραιότητα την άμεση και γενναία στήριξη των πληττόμενων περιοχών με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δυνατή ανασυγκρότησή τους. Στο πλαίσιο αυτό, ενεργοποιούμε με εντατικούς ρυθμούς τις διαδικασίες άμεσης προώθησης των μέτρων κρατικής αρωγής προς φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κατοικιών, επιχειρήσεων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων και λοιπών πληττόμενων περιουσιακών στοιχείων» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

φωτιστικά inde.gr