2 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Φωτιά στον Εβρο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες -Εκαψαν οριακά μέρος του δρυμού της Δαδιάς [βίντεο]


Συνεχίζεται και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η μάχη των πυροσβεστών με την φωτιά που καίει από χθες στον Εβρο.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη ώστε να μην επιτρέψουν στις φλόγες να μπουν στο δάσος του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά έκαψε οριακά ένα μέρος στα νοτιοδυτικά του δάσους, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να την εμποδίσουν να μπει μέσα στην «καρδιά» του δάσους, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για τον δρυμό.

Παράλληλα, δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, ωστόσο η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο. Ισχυρές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο και αναμένονται οδηγίες για το αν θα χρειαστούν και εναέρια βοήθεια για την κατάσβεσή της. Ολο το βράδυ επιχειρούσαν 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων & 34 οχήματα, ενώ υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Η φωτιά ξέσπασε κοντά στο Πεδίο Βολής του χωριού Λευκίμη, σε σημείο που αποτελεί πέρασμα για μετανάστες. Οι ισχυροί άνεμοι έφεραν τις φλόγες στον Δρυμό της Δαδιάς, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η περιοχή φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία πτηνών και θηλαστικών, ορισμένα εκ των οποίων αποτελούν απειλούμενα είδη.

φωτιστικά inde.gr