29 Σεπτεμβρίου, 2019

Press Room

Φωτιά στη Μόρια: Τουλάχιστον ένας νεκρός, χάος και επεισόδια στον καταυλισμό


Εκτεταμένα επεισόδια στον καταυλισμό στη Μόρια μετά από φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα. Με ΙΧ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης απανθρακωμένο πτώμα. Πληροφορίες για δύο νεκρούς σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης. Πρόσφυγες επιτέθηκαν σε πυροσβέστες, επέμβαση των ΜΑΤ στο Κέντρο Υποδοχής. Με C-130 διμοιρίες των ΜΑΤ, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και ο Υφυπουργός ΠροΠο μεταβαίνουν στη Λέσβο.

Χάος επικρατεί στη Μόρια από το απόγευμα της Κυριακής, όποτε και ξέσπασε φωτιά σε κοντέινερ με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Πυκνοί καπνοί κάλυψαν τον καταυλισμό και οι πρόσφυγες έτρεχαν να σωθούν. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε άλλα κοντέινερ. Στον καταυλισμό επικράτησε μεγάλη ένταση και πανικός. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έγινε μια πρώτη απόπειρα κατάσβεσης, αλλά πρόσφυγες απώθησαν τους πυροσβέστες υποχρεώνοντας να βγουν από το ΚΥΤ με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν εκτεταμένα επεισόδια και να επέμβει η αστυνομία.

Τουλάχιστον ένας νεκρός

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν πληροφορίες για θύματα αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του Newsit.gr από το Υπουργείο Υγείας υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός, καθώς στο νοσοκομείο Μυτιλήνης έχει μεταφερθεί με ΙΧ ένα απανθρακωμένο πτώμα.

Σύμφωνα με το One πρόκειται για απανθρακωμένη γυναίκα.

Πληροφορίες για δύο νεκρούς επικαλέστηκε και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης που μίλησε στο Newsit.gr. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο πρόκειται για μια γυναίκα και ένα παιδί.