8 Μαρτίου, 2022

Press Room

Φωτεινή Αραμπατζή: «Το να είσαι γυναίκα είναι ένα “δώρο” με πολλές δυσκολίες»


Μοιράζοντας λουλούδια σε εργαζόμενες τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ

 

Με μια ξεχωριστή, συμβολική κίνηση τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, προσφέροντας λουλούδια σε γυναίκες εργαζόμενες, σε Υπηρεσίες και επιχειρήσεις στις Σέρρες.

Η Φωτεινή Αραμπατζή, συνοδευόμενη από τις συνεργάτιδές της, το πρωί της Τρίτης, ημέρα μνήμης των αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών, επισκέφθηκε τον Δήμο Σερρών, την Αστυνομική Διεύθυνση, τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, την Τοπική Διεύθυνση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ και πρώην ΟΑΕΕ), την Α’ ΔΟΥ καθώς και Σούπερ Μάρκετ της πόλης και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με γυναίκες εργαζόμενες, που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολλαπλούς ρόλους, εξισορροπώντας επαγγελματικές, προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες και υποχρεώσεις.

«Το να είσαι γυναίκα είναι ένα “δώρο” με πολλές δυσκολίες» τόνισε η Φωτεινή Αραμπατζή, στο μήνυμα, που συνόδευε κάθε λουλούδι σημειώνοντας πως «ο ρόλος της γυναίκας σήμερα ως μητέρας, συζύγου, κόρης, συντρόφου, θείας, γιαγιάς, φίλης, συναδέλφου, εργαζόμενης, επιχειρηματία, αγρότισσας, επιστήμονα είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και πολύπλευρος, γιατί όπως έλεγε και η Κική Δημουλά πίσω από μια σπουδαία γυναίκα δεν κρύβεται κανείς. Είναι πάντα μόνη της…».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «Η γυναίκα είναι ο δυνατός και ο αδύναμος κρίκος συνάμα. Ο δυνατός για την πολυπραγμοσύνη, την ενσυναίσθηση, τη μητρότητα, την δημιουργικότητα, την αίσθηση της ευθύνης, που την χαρακτηρίζει αλλά και ο αδύναμος γιατί ακόμη και σήμερα η γυναίκα εμποδίζεται και “κακοποιείται”. Κακοποιείται ενδοοικογενειακά, μισθολογικά, στερεοτυπικά! Μια γυναίκα χρειάζεται να προσπαθήσει δέκα φορές παραπάνω για να αναδειχθεί και να κατακτήσει αυτό, που για τους άντρες φαντάζει αυτονόητο και δεδομένο. Την ίδια ώρα βεβαίως γίνονται βήματα πολύ ενθαρρυντικά. Για πρώτη φορά η χώρα μας έχει γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ γυναίκες σε όλο τον κόσμο αναδεικνύονται σε θέσεις υψηλής ευθύνης όπως Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, επικεφαλής μεγάλων εταιριών. Έχουν βεβαίως ακόμη να κατακτηθούν πολλά στην ισότητα των φύλων, ενώ δυστυχώς η πανδημία, επέφερε δυσανάλογες επιπτώσεις στην εργασία, την απασχόληση και τις αποδοχές των γυναικών και έθεσε σε κίνδυνο τα επιτεύγματα των τελευταίων δεκαετιών».

Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε τα βήματα, που κάνει η Κυβέρνηση στην ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας, τη στήριξη της οικογένειας και βέβαια στο μείζον θέμα της έμφυλης και της ενδοοικογενειακής βίας, επισημαίνοντας πως το 2021 διαπράχθηκαν στη χώρα μας 17 εγκλήματα και στις αρχές του 2022 μετράμε ήδη δύο, ενώ σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί 178.000 εγκλήματα σεξουαλικής φύσης και πάνω από το ένα τρίτο ήταν βιασμοί: «Η κοινωνία μας πρέπει να αντιδράσει, πρέπει να σταματήσει να είναι θεατής και, το χειρότερο, να κλείνει τα μάτια μπροστά σε περιστατικά έμφυλης βίας, που με μισογυνικά κίνητρα μπορούν να οδηγήσουν σε δολοφονίες γυναικών».

Η Φωτεινή Αραμπατζή απευθυνόμενη στις γυναίκες, που συνάντησε είπε: «Είμαι πάντα εδώ για εσάς για να μοιραζόμαστε τις δυσκολίες και να τις ξεπερνάμε! Γιατί μαζί ενωμένες μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατές και να πετύχουμε όλα όσα μας αξίζουν» δίνοντας το στίγμα των οργανωμένων πρωτοβουλιών, που πρόκειται να λάβει στην κατεύθυνση της ανάδειξης, της ενθάρρυνσης, της ενδυνάμωσης της γυναίκας στη δημόσια σφαίρα.

Σημειώνεται τέλος ότι παράλληλα με τις επισκέψεις της Φωτεινής Αραμπατζή, αντιπροσωπευτικά, σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις, οι συνεργάτιδες της επισκέφθηκαν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και Σούπερ Μάρκετ της πόλης για να μεταφέρουν το μήνυμα και τις ευχές της Σερραίας Βουλευτή, μαζί με ένα λουλούδι, για την Ημέρα της Γυναίκας.