28 Απριλίου, 2021

Press Room

Φωτεινή Αραμπατζή στον ΣΚΑΙ: «Πιο αυστηρό από ποτέ το Σχέδιο Ελέγχου για τις “ελληνοποιήσεις”»


 

Για το Σχέδιο Ελέγχου αποτροπής των «ελληνοποιήσεων» εν όψει Πάσχα, για την επάρκεια και για τις τιμές στα αμνοερίφια μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι» η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή, το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Όπως τόνισε η Σερραία Υφυπουργός, στο πλαίσιο των ελέγχων, μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 70 περίπου παραβάσεις, εκ των οποίων οι δέκα ήταν «καραμπινάτες» προσπάθειες «ελληνοποίησης», που τελικά απετράπησαν.

Ως προς την επάρκεια και τις τιμές των προϊόντων, η κ. Αραμπατζή σημείωσε πως οι εισαγωγές συνεχίζονται για να καλύψουν τη ζήτηση και η αγορά κινείται με τιμές για όλα τα βαλάντια ενώ την ίδια ώρα οι Έλληνες κτηνοτρόφοι αισθάνονται, κατά κοινή ομολογία, ότι πήραν φέτος εύλογη τιμή για το προϊόν, που με κόπο παράγουν.

Πάντως, μέριμνα των αρχών και στόχος των ελέγχων είναι να γνωρίζει ο καταναλωτής τι πληρώνει και τι έχει στο τραπέζι του. «Είναι αυτονόητο ότι ο καταναλωτής μπορεί να επιλέγει όποιας προέλευσης προϊόν επιθυμεί, το ζήτημα όμως είναι να αποτρέπεται η όποια προσπάθεια επιτηδείων να “βαφτίσουν” ξένα προϊόντα ως ελληνικά, παραπλανώντας τον καταναλωτή, αισχροκερδώντας και βλάπτοντας την ελληνική παραγωγή και την εθνική οικονομία» υπογράμμισε η Υφυπουργός.