,

24 Οκτωβρίου, 2022

Press Room

Φωτεινή Αραμπατζή στο OPEN: «Η Ελλάδα διαθέτει το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας»


Για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

 

«Η χώρα μας διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας» υπογράμμισε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή στο ΟΡΕΝ και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», το πρωί της Δευτέρας, 24 Οκτωβρίου.

Η κ. Φωτεινή Αραμπατζή σημείωσε πως οι αυξήσεις στα προϊόντα δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, καθώς λόγω της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης απασχολεί ολόκληρη την Ευρώπη και αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση με μέτρα στήριξης, με φοροελαφρύνσεις αλλά και με το «καλάθι του νοικοκυριού, που στοχεύει στη συγκράτηση των τιμών σε 50 προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Στις επικρίσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, πως οι τιμές στο «καλάθι» παρά τις εξαγγελίες μπορεί να είναι αυξημένες, η Σερραία Βουλευτής τόνισε πως «το καλάθι θα “θωρακιστεί” νομοθετικά από τη Βουλή, προκειμένου να μην υπάρχει κανένα ζήτημα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ενώ σε ό,τι αφορά τα όσα έχουν απασχολήσει τον δημόσιο λόγο για το ενδεχόμενο να μεσολαβήσουν τυχόν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, ξεκαθάρισε, όπως διευκρίνισε και ο Υπουργός Ανάπτυξης, ότι η τιμή αναφοράς θα είναι εκείνη, που είχαν τα συγκεκριμένα προϊόντα την 3η Οκτωβρίου, ημερομηνία δηλαδή, που έγινε η σχετική ανακοίνωση».

Στην έντονη αντιπαράθεση που είχε με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνο Σκουρλέτη και τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέα Σπυρόπουλο, γιατί δήθεν η Κυβέρνηση στέκεται ως παρατηρητής απέναντι στα προβλήματα, η κ. Φωτεινή Αραμπατζή τους ρώτησε ευθέως: «Αμφισβητείτε ότι έχουν δοθεί από τις αρχές του χρόνου 7 δις ευρώ για την απορρόφηση των αυξήσεων στην ενέργεια, εκ των οποίων τα 2,5 δις προέρχονται από τις εταιρίες παραγωγής ενέργειας μετά την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής; Και όχι μόνο αυτό, ακολουθεί, ύστερα και από την σχετική ΚΥΑ, η απόδοση της φορολόγησης του 90% των υπερεσόδων των παραγωγών ενέργειας. Αμφισβητείτε ότι μειώσαμε 50 φόρους, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε 29 και δώσαμε 43 δις για την πανδημία; Έτσι στέκεται κάποιος ως παρατηρητής;» επισημαίνοντας πως «οι έλεγχοι στην αγορά και η επιβολή προστίμων είναι έργο της ΝΔ» και πως «η Κυβέρνηση θα αυξήσει κι άλλο το ποσό για το επίδομα θέρμανσης».