,

16 Ιανουαρίου, 2022

Press Room

Φωτεινή Αραμπατζή στο MEGA: «Θλιβερό να μην καταδικάζει ο κ. Τσίπρας και η Αξιωματική Αντιπολίτευση τις απειλές του κ. Πολάκη σε αστυνομικούς που έκαναν τη δουλειά τους»


«Το άνοιγμα των σχολείων, παρά την τρομολαγνεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανίχνευσε χιλιάδες κρούσματα, που διαφορετικά θα κινούνταν ελεύθερα επιτείνοντας τη μεταδοτικότητα»

«Η Κυβέρνηση στηρίζει και θα στηρίζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά στην αντιμετώπιση της εισαγόμενης ακρίβειας»

 

«Μετά τις επιθέσεις στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, το πρωτοπαλίκαρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Παύλος Πολάκης, απείλησε αστυνομικούς, που έκαναν έλεγχο για την τήρηση μέτρων κατά του Covid-19 σε εστιατόριο στο Μοσχάτο και η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο κ. Τσίπρας ακόμη να καταδικάσουν το γεγονός» επισήμανε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή μιλώντας στο MEGA το πρωί της Κυριακής, 16 Ιανουαρίου.

Στην έντονη αντιπαράθεσή της με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίκο Φίλη και στον ισχυρισμό ότι «έβαλαν πλάτη» στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η κ. Αραμπατζή υπογράμμισε με νόημα ότι η στήριξη πρέπει να γίνεται με έργα κι όχι με λόγια, υπενθυμίζοντας μάλιστα την αντίδραση στην τήρηση των μέτρων και την ενθάρρυνση του αντι-εμβολιαστικού κινήματος, εν μέσω πανδημίας, από τον κ. Πολάκη.

Επισήμανε, μάλιστα πως η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν ακολουθεί τη στείρα λογική απόρριψης όσων προτείνονται από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, γι’ αυτό και η πρότασή του κ. Φίλη, που συνέδεε την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού με την τρίτη δόση του εμβολίου όχι μόνο επαινέθηκε, διά στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και υιοθετήθηκε.

Για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και με έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον, τόνισε ότι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης -κόντρα στην τρομολαγνική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση στο άνοιγμά τους- ήταν επιτυχής όπως αποδείχθηκε, με τους αυξημένους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους, για το σύνολο των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας: «Το γεγονός ότι ελάχιστα τμήματα έκλεισαν λόγω κρουσμάτων επιβεβαιώνει ότι το έξτρα φίλτρο προστασίας που τέθηκε, με τα επιπλέον αυτοδιαγνωστικά τεστ λειτούργησε με επιτυχία για εκπαιδευτικούς και μαθητές, που επέστρεψαν στην κανονικότητα της σχολικής τους ζωής. Με τη διενέργεια 1,6 εκ. τεστ ανιχνεύθηκαν 40.000 κρούσματα. Αν τα σχολεία έμεναν κλειστά και συνεχίζονταν οι κοινωνικές επαφές των παιδιών, οι επισκέψεις στον παππού και τη γιαγιά, αντιλαμβανόμαστε νομίζω όλοι τι θα είχε συμβεί, πόσο μεγαλύτερη θα ήταν η μετάδοση και η διασπορά…».

Όσον αφορά την εισαγόμενη ακρίβεια, η κ. Αραμπατζή διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση έμπρακτα στηρίζει και θα στηρίζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ τα μέτρα στήριξης έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.