,

27 Σεπτεμβρίου, 2021

Press Room

Φωτεινή Αραμπατζή στην επίκαιρη επερώτηση 56 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ


«Προσεγγίζουμε με άμεσα μέτρα, σύνεση και κοινωνική ευαισθησία τις συγκυριακές ανατιμήσεις»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά σαν να μην έχει κυβερνήσει, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, αλλά στις δημοσκοπήσεις μένει μετεξεταστέος»

«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και έχουν συνειδητοποιήσει ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις κρίσεις»

 

Στη σύνεση, τα άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα στήριξης του εισοδήματος και την κοινωνική ευαισθησία, με την οποία διαχειρίζεται η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον εισαγόμενο- παροδικό, όπως τον χαρακτήρισαν οι αρμόδιοι Υπουργοί, πληθωρισμό- κατά την επιστροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας σε συνθήκες κανονικότητας, αναφέρθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις αυξήσεις στις τιμές.

«Η Κυβέρνηση προχωρά με σύνεση και αποτελεσματικότητα και αναλάβαμε τη δική μας δέσμευση του “whatever it takes” στην εξάντληση κάθε περιθωρίου   για τη στήριξη της κοινωνίας, του επιχειρείν και των εργαζομένων» υπογράμμισε η κ. Αραμπατζή από το βήμα της Βουλής την Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου. Αδιάψευστοι μάρτυρες, όπως τόνισε, τα στοιχεία και οι αριθμοί μιας οικονομικής πραγματικότητας μπροστά στην οποία, εθελοτυφλεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση , αναφερόμενη μεταξύ άλλων:

  • στα 42,5 δις ευρώ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης της πραγματικής οικονομίας για την επόμενη τετραετία, στη χώρα μας
  • στα σχεδόν 9 δις ευρώ από την μη επιστρεπτέα στο μεγαλύτερο μέρος της προκαταβολή, στις επιχειρήσεις
  • στα μέτρα 3,4 δις ευρώ, που ανακοίνωσε από την ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός
  • στην διατήρηση των θέσεων εργασίας στη χώρα, που της δίνει μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην ΕΕ, σύμφωνα με την Eurostat
  • στην αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας
  • στον εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης του 16,2% στο β’ τρίμηνο του 2021!

Απαντώντας στον λαϊκισμό, που περίσσεψε στον τρόπο, με τον οποίο παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το ζήτημα, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι «η έγνοια σας δεν είναι “το καλάθι της νοικοκυράς” αλλά το “καλάθι των δημοσκοπήσεων”, που μείνατε και θα μείνετε για καιρό μετεξεταστέοι και που αντανακλούν ακριβώς την εμπιστοσύνη των Ελληνίδων και των Ελλήνων στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλες οι εκτιμήσεις σας πέφτουν έξω και είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που η Αντιπολίτευση έχει μεγαλύτερη φθορά από την Κυβέρνηση, μια Κυβέρνηση, που διαχειρίζεται  αποτελεσματικά μια σειρά διαφορετικών και πρωτόγνωρων κρίσεων ». Η κ. Αραμπατζή, αναφερόμενη στον κ. Αλέξη Τσίπρα, που παρενέβη στη συζήτηση,  αναρωτήθηκε πώς γίνεται να υπάρχει δήθεν τέτοια οργή και αγανάκτηση του κόσμου, όπως ο ίδιος υποστήριξε,  και αυτή να μην αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. «Θα ήταν καλύτερο αντί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλύπτει δήθεν οργή και αγανάκτηση να σκεφτεί γιατί η κοινωνία σας «γυρνάει την πλάτη» και γιατί σε όλες τις μετρήσεις οι αρνητικές γνώμες για το κόμμα σας ξεπερνούν το 60% και φτάνουν ως το 70%.! Και αν δεν πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις γιατί αυτό το δήθεν τσουνάμι αγανάκτησης δεν επιχειρείτε να το αποτυπώσετε στις κάλπες, ζητώντας εκλογές;».

Όσο για την προκλητική αποστασιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το πρόβλημα και την ίδια την πραγματικότητα, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε πως «περίσσεψε ο λαϊκισμός και η προσπάθειά σας να μιλάτε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και σαν να μην είστε εσείς, που κυβερνήσατε από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2019 και σαν να μην είστε εσείς εκείνοι, που αυξήσατε τον ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, την φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές».

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά, που έκανε στο υποτιθέμενο ενδιαφέρον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον αγροτικό κόσμο, αυτόν, που αντιμετώπισε με ιδεοληπτική και φοροληστρική πολιτική: «είστε ή δεν είστε εσείς, που αυξήσατε την φορολογία έως το 45%, που τριπλασιάσατε τις ασφαλιστικές εισφορές, που αυξήσατε το 55% της προκαταβολής φόρου στο 100%, που αυξήσατε τον ΦΠΑ από 13% σε 23% και σε 24% σε λιπάσματα και ζωοτροφές; Και ήταν η δεν ήταν η ΝΔ που σας έφερε τροπολογία για μείωση του ΦΠΑ λιπασμάτων και ζωοτροφών  στο 13%, την οποία υιοθετήσατε κακότεχνα, αφήνοντας άλλα προϊόντα στο 13% και άλλα στο 24%;» Για όψιμη   ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο και σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον του κ. Αραχωβίτη για τη νησιωτικότητα και την ορεινότητα. «Ήταν ή δεν ήταν ο κ. Αραχωβίτης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν κυκλοφόρησε το κατάπτυστο εκείνο σχέδιο για την κατάργηση της εξισωτικής αποζημίωσης σε ς εκατοντάδες χωριά και οικισμούς, ορεινούς και μειονεκτικούς σε όλη τη χώρα και ήταν ή δεν ήταν η ΝΔ εκείνη, που αποκάλυψε την υποτιθέμενη εν κρυπτώ και παραβύστω διαβούλευσή σας γι’ αυτό το έκτρωμα, που ετοιμάζατε; Και μιλάτε για τις ζωοτροφές, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μειώνει στο 6% τον ΦΠΑ και μάλιστα σε μόνιμη βάση, ως πρώτο μέτρο αντιμετώπισης της αύξησης της τιμής τους;». Η τ. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων αναφέρθηκε και στο πλεονασματικό αγροτικό ισοζύγιο με το οποίο «έκλεισε» η χώρα το 2020. «Δεν έχετε  να πείτε τίποτα για το θετικό εμπορικό αγροτικό ισοζύγιο που σημειώθηκε 36 χρόνια μετά στον Αγροδιατροφικό Τομέα, φέρνοντας 510 εκ. ευρώ, μετά το ράλι εξαγωγών, που υπερέβη τα 7 δις ευρώ. Δεν έχετε να πείτε τίποτε για την αύξηση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, που από 70-80 λεπτά επί των πέτρινων ημερών σας φτάνει σήμερα στο 1,20 ευρώ το κιλό;».

Η κ. Αραμπαζή κατά την δευτερολογία της συμπλήρωσε: «Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και έχουν συνειδητοποιήσει ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις κρίσεις. Αυτό έχει αποτυπωθεί ανάγλυφα στη φράση «Άγιο είχαμε» το 2019. Το αποδείξατε και σήμερα Κυρίες και Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ»