31 Ιανουαρίου, 2022

Press Room

Φωτεινή Αραμπατζή στη Βουλή: «“Μάχη χαρακωμάτων” του Αλέξη Τσίπρα η πρόταση δυσπιστίας, για να περιορίσει τις διαρροές προς το ΚΙΝΑΛ»


«Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει το ακροατήριο του την ώρα που  η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα»

«Επιταχύνεται ο ρυθμός επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κοιτίδα του 3%»

 

«Για πρώτη φορά στα χρονικά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μεγαλύτερη φθορά ακόμη και από την Κυβέρνηση, που διαχειρίζεται αναμφισβήτητα τις πιο οξείες, πρωτόγνωρες και ταυτόχρονες κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών» σημείωσε χθες από το Βήμα της Βουλής η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης.

Όπως τόνισε η κ. Αραμπατζή ο ΣΥΡΙΖΑ «σύρθηκε» εκών άκων από τις τελευταίες εξελίξεις και την δημοσκοπική του κατάρρευση στην πρόταση δυσπιστίας, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μία κίνηση τακτικής του κ. Αλέξη Τσίπρα προς τον νέο του αντίπαλο τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη:

«Είναι μια κίνηση που αποτελεί τον ορισμό του πολιτικού μπούμερανγκ, αυτό που λέει δηλαδή ο λαός “πήγατε για μαλλί και βγαίνετε κουρεμένοι”. Γιατί; Διότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στρατηγικό και μπορεί με κινήσεις τακτικής να αλλάζει προσωρινά η ατζέντα, ωστόσο δεν επιλύονται τα στρατηγικά προβλήματα. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να γλίτωσε αυτό το σαββατοκύριακο από τον πονοκέφαλο της “ομπρέλας”, της “γέφυρας” μετεγκατάστασης των στελεχών του προς το ΚΙΝΑΛ την επαύριο όμως θα έχει μπροστά του και τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Φίλη και τον κ. Σκουρλέτη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στην κοιτίδα του 3%»

Σημείωσε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα, το οποίο βρίσκεται σε ευθεία δυσαρμονία με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019 και επιταχύνεται ο ρυθμός επιστροφής του στην κοιτίδα του 3%. Αυτό συμβαίνει γιατί εντείνονται τα αδιέξοδά του, σε μία χώρα, που επιστρέφει στην κανονικότητα, καθώς, όπως σε ανύποπτο χρόνο με κυνισμό έχει δηλώσει η πρώην Υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου «Η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την αριστερά».

«Αυτός είναι ο πυρήνας του στρατηγικού προβλήματος του ΣΥΡΙΖΑ, του πιο λαϊκίστικου και διχαστικού κόμματος, που με τερατώδη ψέματα υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού και τον φέσωσε με 100 δις ευρώ λογαριασμό, ενώ δεν ξεχνάμε το “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”  και το “ή εμείς ή αυτοί”» τόνισε η κ. Αραμπατζή και πρόσθεσε  πως «τώρα, που ξεμείνατε από αφήγημα μείνατε ξαφνικά και χωρίς ακροατήριο, γιατί ακόμη κι αυτοί που θέλησαν να σας δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία το 2019, βλέπουν δυστυχώς ότι δεν έχετε απολύτως καμία πρόταση για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας και επιχειρείτε να εκμεταλλευτείτε για μικροκομματικούς λόγους ακόμη και παγκόσμιες κρίσεις, όπως αυτή του κορονοϊού, όντες οι μόνοι στην Ευρώπη που αντιπολιτεύεστε μία τέτοια πανδημική κρίση».

Με αφορμή την αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ σ’ όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες ανάσχεσης της πανδημίας του κορωνοϊού η κ. Αραμπατζή αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τις Σέρρες και στο συλλαλητήριο, που οργανώθηκε κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, λέγοντας πως «κεντρικός και κορυφαίος ομιλητής του συγκεκριμένου συλλαλητηρίου σήμερα στις Σέρρες ήταν ο Δημήτρης Κούβελας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης, που το 2018 διόρισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο ίδιος στον οποίο ο κ. Πολάκης δίνει στήριξη, παρά τις συστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αυτός με τον οποίο συμφωνεί στο αντιπολιτευτικό του κρεσέντο ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός».

Η κ. Αραμπατζή στηλίτευσε ακόμη τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι στον εισαγόμενο πληθωρισμό: «Εσείς, που είστε η Κυβέρνηση των 29 φόρων, η Κυβέρνηση, που γιγάντωσε τις ασφαλιστικές εισφορές, που αύξησε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον ΕΦΚ στα καύσιμα, που εξόντωσε τη μεσαία τάξη, τους αγρότες τους κτηνοτρόφους και απέδωσε την αύξηση της τιμής του πετρελαίου στους “θεμελιώδεις νόμους της αγοράς” τώρα μιλάει σαν να μην έχει καν ακούσει για την αύξηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, που έχουν ενεργοποιήσει ένα αυξητικό σπιράλ τιμών σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Και σαν να μην έχει ακούσει για το 1,3 δις εκ. ευρώ, που ήδη έχει δώσει η Κυβέρνηση και τα 400 εκ. για την ενεργειακή κρίση, που μόλις αυτές τις μέρες ανακοινώθηκαν;».

«Η Κυβέρνηση μιλά τη γλώσσα της αλήθειας»

Για την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε κατά της Κυβέρνησης η κ. Αραμπατζή επισήμανε πως «εντάσσεται σε μια μάχη χαρακωμάτων του κ. Τσίπρα να περιορίσει τις διαρροές προς το ΚΙΝΑΛ και να διατηρηθεί χωρίς ιδιαίτερη, εσωτερική αμφισβήτηση στην προεδρία του. Δεν έχει, όμως, καμία απολύτως σχέση με την ζώσα πραγματικότητα, διότι επί 30 μήνες τώρα  ο ελληνικός λαός έχει διαπιστώσει ότι η Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον  Κυριάκο Μητσοτάκη

  • μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και της ευθύνης,
  • βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό του,
  • θωρακίζει την πατρίδα μας,
  • αυξάνει το εισόδημα
  • αντιμετωπίζει στρεβλώσεις και παθογένειες πολλών ετών,
  • μειώνει φόρους και εισφορές,
  • φέρνει επενδύσεις και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας».

«Και είναι χαρακτηριστικό» συμπλήρωσε «ότι μία ώρα μετά την υποβολή της πρότασης δυσπιστίας, ο CEO μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη, της JPMorgan, διέβαινε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της».

«Ζητώ κι εγώ μία ταπεινή και ουσιαστική συγγνώμη»

Κλείνοντας την ομιλία της, η κ. Αραμπατζή επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άγαρμπα και λαϊκίστικα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το κλίμα αγανάκτησης του απόλυτα δίκαια θυμού, που νιώθουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Αττικής από τους λανθασμένους  και κακούς χειρισμούς κατά τη διαχείριση της πρόσφατης χιονόπτωσης και τόνισε ότι:

«Ο Πρωθυπουργός ζήτησε ειλικρινή συγγνώμη, όπως και πολλοί  βουλευτές της παράταξης, από ενσυναίσθηση και σεβασμό στους πολίτες. Ζητάω κι εγώ από την πλευρά μου μία ταπεινή και ουσιαστική συγγνώμη από όλους εκείνους, που χωρίς να φταίνε ταλαιπωρήθηκαν, κρύωσαν, οργίστηκαν ή απογοητεύτηκαν από ένα κράτος, που τελικά ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να το κάνουμε να λειτουργεί όπως πρέπει σε τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα. Θα το καταφέρουμε όμως γιατί υπάρχει σχέδιο και μια φίλεργη Κυβέρνηση και γιατί διδασκόμαστε από τα λάθη μας».