,

5 Φεβρουαρίου, 2022

Press Room

Φωτεινή Αραμπατζή: «Πολιτικά μικρόψυχη, ιδεοληπτική και μίζερη η άρνηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ψηφίσει τα έργα ανάπλασης στο Μάτι»


 

«Είστε και παραμένετε αδιόρθωτοι»

Την πολιτική μικροψυχία, την ιδεοληψία και τη μιζέρια την οποία επέδειξε με την άρνησή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ψηφίσει το σχέδιο ανάπλασης για το Μάτι, μετά τη φονική πυρκαγιά του 2018, κατακεραύνωσε χθες στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, στη συζήτηση για την Κύρωση του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας με την Κύπρο και τη δωρεά 11 εκ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της περιοχής.

«Θα περίμενε κανείς να είστε πιο σεμνοί μετά από μια τέτοια καταστροφή, αυτού του διαμετρήματος στο Μάτι» ανέφερε η κ. Αραμπατζή απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Θα περίμενε κανείς με τις πράξεις σας, έστω και σήμερα, να ζητήσετε αν όχι μια ειλικρινή, έστω μια κάποια συγγνώμη. Η υπερψήφιση του συγκεκριμένου μνημονίου θα ήταν πραγματικά μια πράξη συγγνώμης, αλλά δυστυχώς -όπως φαίνεται- είστε και παραμένετε αδιόρθωτοι».

Για την υποκριτική και προκλητική στάση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Αυτονόητο θα ήταν η αποδοχή αυτής της δωρεάς να τύχει της ομόθυμης ψήφισης από το Σώμα -όπως δήλωσε το ΚΙΝΑΛ και δεν μπορώ παρά να το επαινέσω- αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ χθες στην επιτροπή αρχικά επιφυλάχθηκε, μετά σκέφτηκε να ψηφίσει “Παρών” και σήμερα στην Ολομέλεια ζητάει να αποσύρουμε το νομοσχέδιο, διά στόματος μάλιστα του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, γιατί είμαστε λέει, βαθιά εκτεθειμένοι, γιατί προβλέπει κατασκευή κοινωνικών κατοικιών αντί νοσοκομείου, που προέβλεπε η αρχική συμφωνία. Διαφωνεί με την ίδια μιζέρια, που επέδειξε και προ ολίγων ημερών όταν αρνήθηκε να ψηφίσει τη δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” για τη δημιουργία Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη… Υπάρχει άραγε κανείς σ’ αυτή την αίθουσα, που αμφισβητεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προσυπογράφει και υπερθεματίζει για την αξιοποίηση αυτής της δωρεάς; Ή ότι τα κράτη, οι Κυβερνήσεις δεσμεύονται με νομοθετικές πράξεις, με συμφωνίες, με μνημόνια, όπως αυτό, που έχουμε σήμερα εδώ στην Εθνική Αντιπροσωπεία;».

Υπενθύμισε μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Κύπριος Πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης τον περασμένο Οκτώβριο, όταν υπέγραψε με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας είχε κάνει λόγο για «μια σημαντική παρέμβαση που θα φέρει τη σφραγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία ενός υποδειγματικού χώρου πρασίνου και ενός συγκροτήματος κατοικιών, το οποίο θα έρθει να καλύψει τις ανάγκες στέγασης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν εκείνο το καταστροφικό απόγευμα του Ιουλίου του 2018. Έτσι νιώθω ειλικρινά ότι σήμερα υπογράφουμε ένα συμβόλαιο αδελφικών δεσμών, που θα δώσει την ευκαιρία με την κατασκευή ενενήντα οκτώ οικιστικών μονάδων, αλλά και ενός χώρου πρασίνου να ανακουφιστούν όσοι έζησαν και βίωσαν τις καταστροφές κατά την πυρκαγιά στο Μάτι».

Σχετικά με τις αιχμές και τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η διακρατική αυτή συμφωνία αφήνει το πολιτικό σύστημα «εκτεθειμένο» συνδέοντάς την με τη διαχείριση των χρημάτων του ειδικού λογαριασμού για το Μάτι η κ. Αραμπατζή ξεκαθάρισε ότι «καμία σχέση δεν υπάρχει με το παρόν μνημόνιο συνεργασίας και αφήνετε να αιωρούνται απαράδεκτες σκιές πάνω από μια απολύτως διαφανή και χρηστή διαχείριση του εν λόγω λογαριασμού, με συνεδριάσεις και πρακτικά, όπως με ακρίβεια ήρθε και παρουσίασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας».

 

«“Συριζοφρουρούς” ονειρεύεται η κ. Χριστοδουλοπούλου»

«Δηλητηριάζετε το κλίμα ψάχνοντας άλλοθι για την πολιτική σας μικροψυχία» ανέφερε απηυδυσμένη και επέστρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ τις αναφορές περί ντροπής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο τοξικός σας λόγος ντροπιάζει την Κυπριακή Δημοκρατία και τη Δημοκρατία γενικότερα, όπως και η χθεσινή ανατριχιαστική έκφραση της πρώην Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που ονειρεύεται “Συριζοφρουρούς” στη δεύτερη φορά Αριστερά, για να ελέγχετε παντού τα πάντα και να τους λέτε τι να κάνουν και πώς να εξυπηρετήσουν τις διαθέσεις σας. Όμως τις εκλογές δεν πρόκειται να τις κερδίσετε ξανά, γιατί απειλείτε τους πολίτες, γιατί κουνάτε το δάχτυλο, γιατί μας δίνετε μια εικόνα και μια γεύση για το πώς θα είναι η δεύτερη φορά Αριστερά με τον κ. Πολάκη να τρομοκρατεί και την κ. Χριστοδουλοπούλου να ονειρεύεται την επιστροφή των “πρασινοφρουρών” σε κόκκινη απόχρωση. Οι πολίτες συνεχίζουν να εμπιστεύονται εμάς, με διψήφια -δυστυχώς για εσάς- διαφορά. Γιατί είδαν την αλαζονεία σας, τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα, τις κούφιες υποσχέσεις, τις επικοινωνιακές χωρίς ουσία φιέστες, τους μουσαμάδες στα ψεύτικα εγκαίνια ανύπαρκτων έργων, την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και των θεσμών, την προσπάθεια εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων με σκευωρίες τύπου Novartis ή τη διχαστική λογική βεβαίως του “ή εμείς ή αυτοί”, την προσπάθεια να ελέγξετε τα Μέσα Ενημέρωσης μέσω αντισυνταγματικών νόμων που κατέπεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Για όλα αυτά και για πολλά ακόμη χάσατε τις εκλογές, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και για όλα αυτά δεν πρόκειται να τις κερδίσετε ξανά».

Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Αραμπατζή ευχαρίστησε του Κύπριους αδελφούς μας για τη γενναία δωρεά ανακούφισης στο Μάτι και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει τα έργα ανάπλασης στο Μάτι.