,

24 Οκτωβρίου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Φωτεινή Αραμπατζή: «Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη των πολιτών στην αντιμετώπιση του “εισαγόμενου” πληθωρισμού»


«Μειώσεις φόρων και εισφορών από την Κυβέρνηση της ΝΔ για να “αναπνεύσουν” τα ελληνικά νοικοκυριά από την φοροληστρική επιδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, που προηγήθηκε»

Στο ενισχυμένο πακέτο μέτρων της Κυβέρνησης για την στήριξη των πολιτών όσον αφορά στην αντιμετώπιση του «εισαγόμενου» πληθωρισμού αναφέρθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, το πρωί της Παρασκευής, 22 Οκτωβρίου, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

«Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση» τόνισε η κ. Αραμπατζή «με γρήγορα αντανακλαστικά, ανακοίνωσαν ήδη ένα πακέτο μέτρων 500 εκ. ευρώ, το οποίο είναι “ανοιχτό”, προκειμένου νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτή την εισαγόμενη κρίση του πληθωρισμού, η οποία φαίνεται και όλοι ευχόμαστε να είναι παροδική».

Πρόσθεσε πως όπως κατά τη διάρκεια της πανδημίας η Κυβέρνηση έριξε στην πραγματική οικονομία 42,7 δισ. ευρώ για να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζομένους έτσι και τώρα λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα.

Στην έντονη αντιπαράθεση, που είχε με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Ραγκούση η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ, επικριτική απέναντί του, επισήμανε πως «o ΣΥΡΙΖΑ ήταν η Κυβέρνηση που επέβαλε 27 φόρους τους οποίους η Κυβέρνηση της ΝΔ μειώνει συνεχώς, όπως και τις ασφαλιστικές εισφορές, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προκειμένου να δώσει ευκαιρία στο επιχειρείν, στη μεσαία τάξη και στη μέση ελληνική οικογένεια να “αναπνεύσει” από τη φοροληστρική επιδρομή, που προηγήθηκε και επεξεργάζεται με σύνεση και προνοητικότητα, χωρίς ανέξοδες υποσχέσεις, όπως έκανε και κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ειδικότερα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης η κ. Αραμπατζή τόνισε πως η Κυβέρνηση έχει πάρει σημαντικά μέτρα έτσι ώστε να περιορίσει στο ελάχιστο τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου για τα ελληνικά νοικοκυριά ενώ αναφέρθηκε ακόμη στην διαρθρωτική πρόταση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για τη δυνατότητα αγοράς φυσικού αερίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τη δυνατότητα να μπορούμε να αυξήσουμε την αποθήκευση αυτού έτσι ώστε να έχουμε λιγότερες βραχυπρόθεσμες στρεβλώσεις στην αγορά, όταν χρειαζόμαστε περισσότερο φυσικό αέριο.

Επιπλέον, όσον αφορά στο επίδομα θέρμανσης, σημείωσε πως φέτος θα ενισχυθούν με αυτό πάνω από 1 εκ. νοικοκυριά ενώ αυξήθηκε το ύψος του ποσού, διευρύνθηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια και φέτος για πρώτη φορά η χορήγηση αφορά και αυτούς που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο αλλά και τηλεθέρμανση.

 

φωτιστικά inde.gr