,

21 Ιανουαρίου, 2022

Press Room

Φωτεινή Αραμπατζή κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Νομοσχέδιο για τον Ανταγωνισμό


«Για πόσο ακόμη θα στηρίζετε την προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ. Πολάκη;»

«Είστε μίζεροι, μικρόψυχοι, κατώτεροι των περιστάσεων, είστε ο μεγάλος απών από καθετί ενωτικό και εθνικό»

«Ο λαϊκισμός σας δεν σας αφήνει να αναγνωρίσετε την ιστορική στιγμή για την Άμυνα και την Οικονομία της χώρας»

 

«Είστε μίζεροι, μικρόψυχοι, κατώτεροι των περιστάσεων και μας κάνετε υποδείξεις για σεμνότητα και ταπεινότητα εσείς, που ανερυθρίαστα ανέχεστε στους κόλπους του κόμματος κοινοβουλευτικούς, όπως τον κ. Πολάκη;».

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τις επικρίσεις του για τα Rafale η Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το Δίκαιο του Ανταγωνισμού στην ψηφιακή εποχή, την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου.

Αναφερόμενη στον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, τον χαρακτήρισε ως τον ορισμό της αμετροέπειας και της προσβολής των θεσμών, τονίζοντας για τον ίδιο πως:

 • «μόλις προχθές απείλησε το αστυνομικό όργανο, που έκανε ως όφειλε τη δουλειά του, επειδή πήγε να επιβάλει πρόστιμο για την μη τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας, για την οποία τόσο πολύ κόπτεσθε εντός και εκτός Αιθούσης
 • έκανε επίθεση κατά της Δικαιοσύνης μιλώντας για δεύτερη Σχολή Δικαστών και για ένα παράλληλο δικαιϊκό σύστημα, ουσιαστικά απειλώντας τους Δικαστές -εάν και όποτε επανέλθουν στην Κυβέρνηση- ότι θα τους στείλουν στη σύνταξη
 • βάλλει κατά της Δικαιοσύνης για την κλήση του κ. Βαξεβάνη,
 • απείλησε δημοσιογράφους ότι θα τους “χώσει δύο μέτρα κάτω από τη γη”
 • είπε απειλητικά ότι “τη δεύτερη φορά πρέπει να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας, η άλλη φορά θα είναι αλλιώς, το μάθημα το πήραμε”».

Αναρωτήθηκε μάλιστα αν «η λογική Πολάκη έχει εισβάλει τόσο πολύ στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που επηρεάζει πια το σύνολο του λόγου και των πράξεών σας. Μέχρι πότε το κόμμα σας θα τον έχει στο απυρόβλητο, ισχυρό και αμετακίνητο, καθώς κανείς δεν τολμά να σταθεί απέναντι στον χωρίς κατήφορο κ. Πολάκη, κανείς δεν τολμά να του πει να σταματήσει την αντιδημοκρατική του συμπεριφορά;»

Για την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την τελετή παραλαβής των Rafale

Χαρακτηρίζοντας το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως τον «μεγάλο απόντα από καθετί ενωτικό και εθνικό» με αφορμή την απουσία του από την τελετή παραλαβής των πρώτων έξι ελληνικών μαχητικών Rafale η κ. Αραμπατζή απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε: «λάμψατε χθες με την απουσία σας, σε μια ημέρα -ομολογουμένως- αισθήματος εθνικής ανάτασης για την αμυντική θωράκιση της χώρας, για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, για τη γεωστρατηγική αυτοπεποίθηση της χώρας».

Για τον παραλογισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ έχει ψηφίσει το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας για την προμήθεια των γαλλικών Rafale και σήμερα μιλά για δήθεν προβλήματα εξάρτησης και ανασφάλειας σε σχετική ανακοίνωσή του, η Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε πως «άλλα ψηφίζατε στη Βουλή στις 14 Ιουνίου του 2021 και άλλα λέτε εκ των υστέρων και για μία ακόμη φορά είσαστε μίζεροι και κατώτεροι των περιστάσεων».

Την ίδια στάση τού καταλόγισε και στην ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού: «αντί να χειροκροτήσετε όταν ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνει νωρίτερα, περί τον μήνα Μάιο, είπατε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πανικόβλητος από την οργή των εργαζομένων και γι’ αυτό επισπεύδει την αύξηση του κατώτατου μισθού. Και μετά το ευφάνταστο αυτό επιχείρημα, τί κάνατε; Ζητήσατε από τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει τώρα στην αύξηση και όχι τον Μάιο, αγνοώντας βεβαίως το σημαντικό δημοσιονομικό αποτύπωμα, που θα είχε μια τέτοια επιτάχυνση της ήδη αποφασισμένης αύξησης του κατώτατου μισθού. Και μάλιστα, ανερυθρίαστα επαναλάβατε ότι αν ποτέ εσείς επανέλθετε στην εξουσία θα αυξήσετε τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ. Υπόσχεση ίσης αξίας με τον περιβόητο μισθό των 751 ευρώ που θα θεσπίζατε, μόλις αναλαμβάνατε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015, με τα μνημόνια, που θα σκίζατε με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Για τις αναπτυξιακές επιδόσεις της χώρας

Με αφορμή τη συζήτηση για το Δίκαιο του Ανταγωνισμού και την ιστορική στιγμή προμήθειας των Rafale, η κ. Αραμπατζή αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς:

 • το ποσοστό ανεργίας του Νοεμβρίου είναι στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
 • -ολοκληρώθηκε και στέφθηκε με επιτυχία η έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου, που συγκέντρωσε υψηλή ζήτηση και ποιότητα κεφαλαίων
 • -η κοινωνία, η επιχειρηματικότητα και ο κόσμος της εργασίας στηρίχθηκε με σχεδόν 43 δις ευρώ κατά την πανδημική κρίση
 • -μόλις προχθές η Microsoft, που η κεφαλαιοποίησή της υπερβαίνει τα 2,3 τρις δολάρια, κατέθεσε τον φάκελο για την επένδυσή της στην Ελλάδα με την δημιουργία τριών Data Centers.
 • -την Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι η πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού ήταν καλύτερη απ’ αυτή που αναμενόταν, άρα ο προϋπολογισμός βρίσκεται σε καλύτερη θέση στην αφετηρία του 2022
 • την περασμένη Παρασκευή η Fitch αναβάθμισε σε θετικό το outlook της ελληνικής οικονομίας, επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα μας είναι σε τροχιά για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

«Το 2021, επιτεύχθηκαν ρεκόρ όλων των εποχών στις εξαγωγές, με κορωνίδα τα προϊόντα του Αγροτοδιατροφικού Τομέα. Τριάντα έξι χρόνια μετά, καταγράφηκε θετικό αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο, ενώ η ταυτόχρονη αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα. Παρά την πανδημική κρίση και τον εισαγόμενο πληθωριστικό κύκλο, η οικονομία μας οδεύει το 2022 σε ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 5%, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, οδηγώντας το ΑΕΠ στην καλύτερη επίδοση της τελευταίας δεκαετίας, κι αυτή θα είναι η πρώτη από τις ιστορικές επιδόσεις του 2022» σημείωσε η κ. Αραμπατζή και πρόσθεσε πως στόχος τη νέα χρονιά είναι να αυξηθούν κατά 21,9% οι ξένες επενδύσεις, επίδοση που –εφ’ όσον επιτευχθεί– θα αποτελεί την καλύτερη επίδοση της τελευταίας 27ετίας κι αυτή θα- είναι η δεύτερη ιστορική επίδοση το 2022. Η τρίτη, αφορά στον προϋπολογισμό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) καθώς το 2022 πρόκειται να δαπανηθούν για επενδύσεις και έργα πάνω από 11 δις ευρώ.

«Όλες αυτές οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε η κ. Αραμπατζή «αφορούν καθεμία Ελληνίδα και κάθε έναν Έλληνα, γιατί οι επενδύσεις φέρνουν νέες θέσεις εργασίας, αυξάνουν το εθνικό εισόδημα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την δημιουργία του δημοσιονομικού χώρου εκείνου από τον οποίο θα χρηματοδοτηθούν οι πολιτικές της Κυβέρνησης» όπως:

 • η περαιτέρω μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών,
 • οι ενεργές πολιτικές απασχόλησης με εμβληματική το «πρώτο ένσημο»,
 • η στήριξη της Υγείας, της Παιδείας, της Ασφάλειας και φυσικά της Εθνικής Άμυνας, δηλαδή νευραλγικών τομέων για τη χώρα και για κάθε οικογένεια.

«Περισσεύει, πραγματικά, το θράσος να “κουνούν το δάχτυλο” οι άνθρωποι, που επέβαλαν 29 φόρους κατά την διακυβέρνησή τους, που έφτασαν τον φόρο από το 13%, για παράδειγμα, για τους Έλληνες αγρότες έως και το 45%, όταν έχει έρθει αυτή η Κυβέρνηση και από την πρώτη στιγμή μειώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, μειώνει τον ΕΝΦΙΑ, μειώνει την προκαταβολή του φόρου εισοδήματος από το 100% στο 55%» σημείωσε εμφατικά.

Για την ακρίβεια

Αναφερόμενη στον εισαγόμενο πληθωρισμό με αιχμή την ενέργεια, η κ. Αραμπατζή επισήμανε πως η Κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια να διαχειριστεί αυτή την παγκόσμια κρίση με την ενεργοποίηση μιας σειράς εργαλείων, καθώς:

 • έχουν ήδη διατεθεί 1,3 δις ευρώ για τις καταναλώσεις από την 1η Αυγούστου έως το τέλος του Δεκεμβρίου του 2021.
 • για τον Ιανουάριο του 2022 έχουν εξαγγελθεί ακόμη 395 εκ. ευρώ, που αφορούν ηλεκτρική ενέργεια σε νοικοκυριά (157 εκ. ευρώ) και εμπορικά τιμολόγια (133 εκ. ευρώ) καθώς και 54 εκ. ευρώ για καταναλώσεις στο φυσικό αέριο για τα νοικοκυριά και 51 εκ. ευρώ για τα εμπορικά βιομηχανικά τιμολόγια
 • σε διοικητικό επίπεδο διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι αγοράς
 • σε θεσμικό επίπεδο ελήφθη πρωτοβουλία προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την ανάληψη πρωτοβουλιών κρατικής στήριξης.