, ,

13 Φεβρουαρίου, 2022

Press Room

Φόρος τιμής από τον Τάκη Θεοδωρικάκο στους ήρωες του οχυρού Ρούπελ


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε  κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στον νομό Σερρών το ιστορικό οχυρό του Ρούπελ. Ο κύριος Θεοδωρικάκος ξεναγήθηκε στη στοά του Οχυρού ενώ νωρίτερα νωρίτερα ενημερώθηκε για τη ιστορία του Ρούπελ και τα γεγονότα της εκείνης της εποχής που εκτυλίχτηκαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε με σεβασμό για την αντίσταση των ηρώων του οχυρού:

«Μόνο δέος μπορεί να αισθάνεται κανείς εδώ στα οχυρά Ρούπελ και αιώνιο σεβασμό, στους Έλληνες στρατιώτες, που εδώ υπερασπίστηκαν την πατρίδα το 1941, εδώ που είναι οι σύγχρονες Θερμοπύλες της Ελλάδας.

Σήμερα η Ελλάδα είναι μία δύναμη ειρηνική, δημιουργική, μία δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή η οποία είναι ταραγμένη από πολλά προβλήματα, κινδύνους και προκλήσεις.

Οι Έλληνες είμαστε όσο ποτέ ενωμένοι και σε κάθε περίπτωση έχουμε γνώση και συνείδηση της ιστορίας μας και παντοτινή ετοιμότητα να υπερασπίζουμε την πατρίδα μας. Αυτός εδώ ο τόπος αξίζει να είναι ένας χώρος που θα περάσουν όλα τα ελληνόπουλα, αγόρια και κορίτσια όπως και όλοι οι Έλληνες γιατί η ιστορία μας θα μας συνοδεύει για πάντα.»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτης συνοδευόταν από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών  Κώστα Καραμανλή, την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο της ΝΔ και βουλευτή Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, τους βουλευτές Τάσο Χατζηβασιλείου και Θεόφιλο Λεονταρίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο.