26 Ιουνίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Φινάλε σήμερα για την επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 1,4 δισ. ευρώ


Μέχρι τα μεσάνυχτα θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις χιλιάδες ατομικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να λάβουν μέρος της χρηματοδοτικής ενίσχυσης με ευνοϊκούς όρους, μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής νούμερο 2, που ανέρχεται συνολικά σε 1,4 δις ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει παράταση – αρχικά η προθεσμία ήταν μέχρι τις 22 Ιουνίου – και παράλληλα αύξησε την περίμετρο αυτών που μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Ποιοι δικαιούνται την ενίσχυση

Συγκεκριμένα πλέον μπορούν μέχρι τα μεσάνυχτα να υποβάλλουν αίτηση ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, καθώς και όλες τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους οι οποίες διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή, όπως μικρά καταστήματα λιανικής, περίπτερα, πωλητές λαϊκών αγορών, εκμεταλλευτές ταξί κ.λπ. Το πρόγραμμα προβλέπει χρηματοδότηση από το δημόσιο με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Την ενίσχυση δικαιούνται ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, καταστήματα ψιλικών, ειδών ένδυσης και υπόδησης, ειδών δώρων, παντοπωλεία, περίπτερα, φαρμακεία, αρτοποιεία, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κομμωτήρια, και άλλα κατάστημα λιανικής που διαθέτουν ταμειακή μηχανή. Από το χρηματοδοτικό σχήμα μπορούν να επωφεληθούν επίσης πωλητές λαϊκών αγορών, εκμεταλλευτές ταξί, μικρές ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους στους χώρους της εστίασης, του καφέ, της παροχής ποτών, σε καντίνες κ.ά.

Δυνατότητα ένταξης έχουν πλέον μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ακόμα και αν ήταν προβληματικές κατά την 31η/12/2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν υποβάλλει οριστική αίτηση για ένταξη στον 2ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 123.637 επιχειρήσεις.

Με δεδομένο ότι μόνο οι ατομικές επιχειρήσεις που είναι δυνητικά δικαιούχοι της χρηματοδοτικής ενίσχυσης ξεπερνούν τις 200.000, το Υπουργείο Οικονομικών “καλεί όσους δεν έχουν ήδη υποβάλει οριστική αίτηση να σπεύσουν να το κάνουν έως αύριο τα μεσάνυχτα”.

φωτιστικά inde.gr