2 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Facebook και Instagram απαγορεύουν την χρήση emojis με σεξουαλικό υπονοούμενο


Αλλαγές στους Όρους Κοινότητας προχώρησαν το Facebook και το Instagram, με στόχο να δείξουν ότι τάσσονται κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Συγκεκριμένα, πλέον απαγορεύεται η χρήση περιεχομένου που ζητάει ή προσφέρει γυμνές εικόνες, σεξ ή σεξουαλικούς συντρόφους ή σεξουαλικές συζητήσεις μέσω συνομιλίας, ενώ απαγορεύεται ακόμα και η χρήση emojis με σεξουαλικό υπονοούμενο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η νέα οδηγία δεν αφορά μεμονωμένα emojis, όπως το ροδάκινο και η μελιτζάνα, αλλά η χρήση τους σε συζητήσεις σεξουαλικού τύπου.

Επιπλέον, απαγορεύεται η χρήση emoji για την κάλυψη γυναικείων θηλών, γεννητικών οργάνων και γυμνών οπισθίων απαγορεύεται, καθώς και κάθε link ή πληροφορία που οδηγεί σε πορνογραφικό ή γενικότερα ενήλικο περιεχόμενο.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα υπάρχει σε πρώτο βαθμό προειδοποίηση, ενώ όσοι δεν συνετιστούν θα δουν τους λογαριασμούς τους να καταργούνται.

Μοναδική εξαίρεση θα είναι η χρήση πλατφορμών  «για τη συζήτηση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σεξουαλική βία και την εκμετάλλευση».