9 Ιανουαρίου, 2021

Press Room

Φ. Μαρμαρέλλη: Από πρωταθλήτρια του σκι στα έδρανα των δικαστηρίων


Η χιονοδρομία είναι οικογενειακή υπόθεση για την Φανή Μαρμαρέλλη.

Η Σερραία πρωταθλήτρια με πατέρα τον πρώην αθλητή και νυν παράγοντα Γιάννη Μαρμαρέλλη και αδελφό τον σημαιοφόρο της Ελληνικής  αποστολής στην τελετή έναρξης  των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο στη Λωζάννη, Χρήστο Μαρμαρέλλη συνεχίζει την παράδοση με τη συλλογή μεταλλίων και διακρίσεων. Τα πιο πρόσφατα, ένα αργυρό κι ένα χάλκινο στους διεθνείς αγώνες αλπικών αγωνισμάτων στα αγωνίσματα της τεχνικής κατάβασης, που διεξήχθησαν στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας. Η Φανή Μαρμαρέλλη κατάφερε να συνδυάσει με τον καλύτερο τρόπο πρωταθλητισμό και σπουδές (στο 4ο έτος της Νομικής σχολής) αλλά και την αγάπη για τη δημοσιογραφία ως αρχισυντάκτρια και αρθρογράφος στο περιοδικό της σχολής της.

Όσο για το τι αγαπά περισσότερο η Σερραία αθλήτρια είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Την αρθρογραφία και την νομική τις αγαπώ αλλά νομίζω το σκι περισσότερο γιατί από μικρό παιδί είμαι στα βουνά. Έχω τις πιο όμορφες αναμνήσεις, έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες που αλλά παιδιά και μεγαλύτερα από εμένα δεν είχαν αυτήν την τύχη. Οπότε, θεωρώ τον εαυτό μου πάρα πολύ τυχερό που ασχολούμαι με αυτό το άθλημα που μου έχει προσφέρει πάρα πολλά». Η Φανή Μαρμαρέλλη έχει καταφέρει με προγραμματισμό να τα συνδυάζει όλα με επιτυχία ενώ το μόνο εμπόδιο, το μοναδικό απροσπέλαστο για αυτήν, είναι οι τραυματισμοί, όπως πριν από δύο χρόνια όταν σε μια προπόνηση στο εξωτερικό έκοψε τον χιαστό σύνδεσμο στο γόνατο. «Χρειάστηκε χειρουργείο και αυτό με κράτησε πίσω και από τον αθλητισμό και από τη σχολή» είπε η Σερραία πρωταθλήτρια που νιώθει τυχερή που ασχολήθηκε με τον αθλητισμό που αποτελεί ένα σημαντικό εφόδιο στη ζωή της «ο αθλητισμός έπαιξε καθαριστικό ρόλο. Στο άθλημα μας χρειάζεται πάρα πολύ πειθαρχεία, συγκέντρωση, αποφασιστικότητα, να έχεις πρόγραμμα, να θέλεις να τα συνδυάσεις όλα, να είσαι πρώτος παντού. Ο αθλητισμός σε βοηθάει να πετύχεις όλους τους στόχους στη ζωή σου. Τα παιδιά πρέπει να ασχολούνται με τον αθλητισμό για σωματική αλλά και για ψυχική υγεία και τα οφέλη είναι πάρα πολλά».

Είναι εύκολο να ασχοληθεί κάποιος με την χιονοδρομία;

«Καταρχάς, είναι κοστοβόρο άθλημα, από τον εξοπλισμό μέχρι τα έξοδα για την προπόνηση. Είναι ακριβό σε σχέση με άλλα αθλήματα όπως το στίβο που μπορείς να βρεις ένα στάδιο παντού. Με την κλιματική αλλαγή είναι δύσκολο γιατί σε μέρη όπως η Αυστρία, που πηγαίναμε  το καλοκαίρι για προπόνηση, πλέον δεν έχει τόσο χιόνι. Είναι όμως πολύ όμορφο άθλημα, σου προσφέρει πάρα πολλά όπως τα ταξίδια και το βασικό είναι να το θέλεις. Πέρα από άθλημα είναι η ενασχόληση με τη φύση και η φύση είναι χαρά. Ποιος δεν χαίρεται όταν βλέπει χιόνι;».

Ο μεγάλος στόχος σου σε αθλητισμό και σπουδές:

«Είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στα μέσα Φεβρουαρίου στην Ιταλία. Ο στόχος μου είναι να τελειώσω τη σχολή και να πάω στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό».

Για το οικογενειακό περιβάλλον της:

«Είμαι πάρα πολύ τυχερή γιατί η αγάπη για το σκι ξεκίνησε από τον πατέρα μου ο οποίος ώθησε εμένα και τον αδελφό μου να ασχοληθούμε με το άθλημα. Ο πατέρας μου μας βοήθησε με την όρεξη, την ενέργεια που είχε, έτρεχε από δίπλα μας σε όλους τους αγώνες στο εξωτερικό.  Με τον αδελφό μου είμαστε μαζί ως ομάδα βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Βέβαια και η μητέρα μου μας υποστηρίζει πάρα πολύ».